Ασέβεια Παναθηναικού…

από AllAboutARIS

Οι μεγάλες ομάδες δεν γίνονται μόνο από τους τίτλους αλλά και από τον σεβασμό που δείχνουν στον αντίπαλο. Και χθες ο Παναθηναικός έδειξε ασέβεια προς τον ΑΡΗ και κατ’ επέκταση την Λίγκα στην οποία αγωνίζεται.

Μετά το τέλος του αγώνα, έλαβε χώρα ένα περιστατικό που λίγοι μπόρεσαν να αντιληφθούν την σημασία του. Οι δύο προπονητές βρίσκονταν στην συνέντευξη τύπου, τους «κίτρινους» εκπροσώπησε ο Ζήσης Σαρικόπουλος ενώ τον Παναθηναικό ο Γιώργος Αποστολίδης. Ένας παίκτης ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου στον αγώνα της Κυριακής και ο οποίος κλήθηκε από τους ανθρώπους του Παναθηναικού να μιλήσει για την αναμέτρηση που είδε από τον πάγκο.

Μία κίνηση που σχολιάστηκε αρνητικά, δείχνοντας μία λογική «μίλα να φύγουμε» και σίγουρα ασέβεια απέναντι στον ΑΡΗ, τον «Αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ. Βέβαια εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο επίσημος ΑΡΗΣ δεν αντέδρασε στην συγκεκριμένη κίνηση του Παναθηναικού, ούτε εκείνη την στιγμή ο προπονητής των «κιτρίνων», Βαγγέλης Αγγέλου. Βέβαια η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει επίσης το πόσο υπολογίζει ο Παναθηναικός το ελληνικό πρωτάθλημα και τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό. Άραγε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης έχει άποψη περί του θέματος;

Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει όρος για την παρουσία παίκτη στην συνέντευξη τύπου με βάση την χρονική διάρκεια της αγωνιστικής του παρουσίας; Μπορεί άραγε ο ΕΣΑΚΕ να επιβάλλει κάτι τέτοιο στις ομάδες και δη στον Παναθηναικό;

Αρκεί να φανταστεί κανείς τι θα γίνονταν αν ο Παναθηναικός ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο απέναντι στον Ολυμπιακό. Η εν λόγω κίνηση μπορεί να φαντάζει… μικρή στους περισσότερους αλλά είναι δείγμα της λογικής του Παναθηναικού και όχι μόνο απέναντι στους αντιπάλους τους και τον ΕΣΑΚΕ.