Κέρδισε και τη διαιτησία ο Πανιώνιος

από AllAboutARIS

Εντυπωσιακός ο Πανιώνιος πέρασε με νίκη 100-91 επί του Π.Α.Ο.Κ. από το κλειστό της Πυλαίας, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Πρώτος σκόρερ και κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ερικ ΜακΚόλουμ με 26 πόντους (5/6 τρίποντα).

Ο προσεχής αντίπαλος του ΑΡΗ στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος έδειξε για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, νικώντας και τον συμπολίτη μέσα στο κλειστό της Πυλαία

Οι “κυανέρυθροι” όμως δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τον αντίπαλο τους μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά και την απαράδεκτη διαιτησία των Τανατζή, Μάνου, Μαλογιάννη.

Ενδεικτικό αυτού του γεγονότος ότι οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν συνολικά 42(!!!) ελεύθερες βολές, αριθμός εξωπραγματικός για ένα παιχνίδι 40 λεπτών.

Όλα αυτά βεβαίως δείχνουν σε πόσο καλή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου λίγες ημέρες μόνο πριν τον ημιτελικό με τον ΑΡΗ στο “Nick Galis Hall”.

Στα του παιχνιδιού, ένα εκρηκτικό ξεκίνημα έφερε την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με πλεονέκτημα μεγαλύτερο των 10 πόντων από την πρώτη περίοδο. Εκτοτε, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε ρόλο κυνηγού και προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Εκανε μια καλή προσπάθεια στο μέσον της τρίτης περιόδου, όταν οι “κυανέρυρθοι” δημιούργησαν τη μέγιστη διαφορά των 16 πόντων (45-61) και με σερί 9-0 μείωσε σε 54-61 όμως η “θανάσιμη” τριπλέτα ΜακΚόλουμ, Κάρτερ, Μίλμπουρν επανέφερε τους φιλοξενούμενους σε απόσταση ασφαλείας (58-69 στο 30΄).

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του ΜακΚόλουμ (58-71) αλλά ένα γρήγορο 10-0 των γηπεδούχων μέσα σε δύο λεπτά έφερε τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά σε απόσταση βολής (68-71).

Το κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε και ο Χαραλαμπίδης έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του (75-74) ακριβώς πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Ομως, στο σημείο εκείνο ο ΜακΚόλου με δύο “κολλητά” τρίποντα γράφει το 75-80 και επαναφέρει την καλή ψυχολογία στον Πανιώνιο που επανέκτησε τον έλεγχο και έφυγε νικητής από τη Θεσσαλονίκη.