"Φανήκαμε αντάξιοι της ιστορίας του ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

"Έχουμε πολύ χρόνο μέχρι τον τελικό, τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα".

Ως κάτι μεγάλο, από το οποίο όμως κανένας δεν μπορεί να μείνει ικανοποιημένος χαρακτήρισε την πρόκριση του ΑΡΗ στον τελικό του Κυπέλλου ο Αλέξανδρος Βεζένξοφ.

Ο φόργουορντ των “κίτρινων”, με συνέντευξη του στον “Αγγελιοφόρο της Κυριακής”, αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας, τόνισε όμως πως μέχρι τον τελικό, όλοι πρέπει να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στον “ΑτΚ”: 

Μετά από εννιά χρόνια, ο Αρης θα δώσει ξανά το “παρών” σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος.

“Είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν η μισή χρονιά για εμάς. Είχαμε πολύ πίεση και έπρεπε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, τον οποίο έχουμε πικράνει μαζί με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάναμε το καθήκον μας και καταφέραμε να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας, αυτής της μεγάλης ομάδας”.

Εκτός από ποιότητα, στον ημιτελικό με τον Πανιώνιο είδαμε και πάθος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

“Σίγουρα σε τέτοια παιχνίδια, χωρίς καρδιά και μυαλό δεν μπορείς να κερδίσεις απλά βασιζόμενος στην τακτική. Μπήκαμε πολύ δυνατά και πετύχαμε την πιο σημαντική μας φετινή νίκη”.

Μια επιτυχία, που σίγουρα της δίνει αξία το γεγονός ότι προήλθε από μια ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας.

“Οι έμπειροι μας παίκτες είναι επιπέδου Ευρωλίγκας, ενώ οι νεαροί διαθέτουν άφθονο ταλέντο. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν σε κάποια κομμάτια ενός αγώνα, όπως έγινε και απέναντι στον Πανιώνιο”.

Εσύ προσωπικά, πως νιώθεις που μόλις στα 18 σου χρόνια, θα συμμετάσχεις σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος;

“Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι κάτι που θα κουβαλάω σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να παλέψουμε με όσες δυνατότητες έχουμε, ώστε να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό”.

Αν είχες τη δυνατότητα, ποιον θα διάλεγες για αντίπαλο, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού;

“Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που είναι και ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Μιλάμε για ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο έχουμε πάρα πολύ χρόνο για να το σκεφτούμε. Τώρα όμως πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα”.

Ανέφερες το πρωτάθλημα. Εκεί τι να περιμένουμε από τον Αρη φέτος;

“Κατά τη γνώμη μου, στόχος μας πρέπει να είναι η είσοδος στην 6άδα. Να είμαστε σε κάθε παιχνίδι όλο και καλύτεροι, γιατί μετά την ήττα από την Ελευσίνα, ακούστηκαν πολλά”.

Έχοντας διανύσει σχεδόν τη μισή σεζόν, νιώθεις δικαιωμένος που το καλοκαίρι επέλεξες να συνεχίσεις στον Αρη;

“Από την αρχή της σεζόν, ήξερα ότι αυτή είναι η πιο σωστή απόφαση για μένα. Έπαιξε ρόλο και η παρουσία του κ. Αγγέλου, που πλέον όμως δεν είναι στην ομάδα. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω , να δίνω το καλύτερο που μπορώ και ο Αρης να πηγαίνει πιο ψηλά”.

Το “μότο” της ΚΑΕ φέτος, λέει πως “το μόνο χρέος απέναντι στην ιστορία, είναι να την ξαναγράψουμε”. Πιστεύεις ότι θα το κάνετε;

“Καταφέραμε κάτι πάρα πολύ μεγάλο, αλλά κανένας από εμάς δεν μπορεί να μείνει ικανοποιημένος, Θα πάμε στο Ηράκλειο και θα παλέψουμε με την κάθε πιθανότητα. Ο Θεός να είναι μαζί μας, να είμαστε όλοι υγιείς και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά”.