Τί γίνεται με Φιλιππίδη-Κοντομηνά

από AllAboutARIS

Οχι και οι καλύτερες συνθήκες στις τουρκικές φυλακές

Δυο έως 40 μέρες θα χρειαστούν για να εκδοθεί στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ένας από τους κύριους κατηγορούμενους της υπόθεσης με τα «θαλασσοδάνεια» σε επιχειρηματίες.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής σε ξενοδοχείο της πλατείας Ταξίμ όπου έμενε από τις 3 Ιανουαρίου, όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. οδηγήθηκε σε τουρκικό δικαστήριο το οποίο ενέκρινε το αίτημα των ελληνικών για την έκδοσή του στην Ελλάδα. Εκεί, τόνισε στον δικαστή πως δεν έχει αντίρρηση να εκδοθεί στην Ελλάδα και μάλιστα έθεσε στη διάθεση του δικαστηρίου το εισιτήριο που είχε βγάλει για να επιστρέψει στην Ελλάδα τη Δευτέρα.

Η εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης των σχετικών εγγράφων. Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες.

Στο ενδιάμεσο διάστημα ο Άγγελος Φιλιππίδης θα κρατιέται στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι.

* Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει πάρει προθεσμία και θα απολογηθεί την Τρίτη

Πηγή: newsit.gr

Προτεινόμενα Άρθρα