Το "τελευταίο" για κόσμο και Μίνιτς

από Haris Mol

Το τελευταίο ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ του Μίνιτς, ήταν και το τελευταίο με κόσμο και των δύο ομάδων

Μετά από δώδεκα -περίπου- χρόνια, ο Μίλαν Μίνις θα τεθεί -ξανά- αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ το προσεχές Σάββατο. Τελευταία φορά, που ο Σέρβος είχε απέναντί του τον “αιώνιο” αντίπαλο του ΑΡΗ ήταν στις 22 Μαρτίου του 2002.

Ο ΑΡΗΣ, εκείνη την περίοδο, δεν περνούσε και τα καλύτερα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας του, καθώς ταλανιζόταν από πολλά οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα. Παρόλα αυτά, οι “κίτρινοι” προέρχονταν από ένα πετυχημένο σερί νικών και θεωρούνταν το “φαβορί” της αναμέτρησης.

Η συγκυρία, πάντως, ήταν τέτοια, καθώς ήταν το τελευταίο ντέρμπυ, στο “Παλαί”, το οποίο διεξήχθη με οπαδούς και των δύο ομάδων. Σε εκείνο το παιχνίδι έδωσαν το “παρών” χιλιάδες φίλοι του ΑΡΗ, οι οποίοι είχαν “στιβαχθεί” στις θύρες 1-5, με τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ να καταλαμβάνουν τη θύρα 10.

Το ντέρμπυ είχε πάθος, ένταση, αποφεύχθηκαν οι ακρότητες και όσοι το παρακολούθησαν -δια ζώσης- θα το θυμούνται, καθώς -εκ τότε- δεν υπήρξε παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών του “δικεφάλου”.

Για την ιστορία, στον “ασπρόμαυρο” πάγκο καθόταν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος είχε να διαχειριστεί ένα -σαφώς- πιο “ακριβό” σύνολο, το οποίο, τελικά, έφυγε με τη νίκη (89-93).