«Δεν εκμεταλλευτήκαμε την καλή μας άμυνα»

από Haris Mol

Δυσαρεστημένος ο Μίλαν Μίνιτς από τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε ο ΑΡΗΣ.

Ο προπονητής του ΑΡΗ Μίλαν Μίνιτς έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας του για την διάθεση και το πάθος που δείξανε στο ματς με τον ΠΑΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Δεν μπήκαμε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο. Είμασταν κακοί και στην άμυνα και στην επίθεση. Στο δεύτερο λεπτό βελτιωθήκαμε κυρίως στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στο σουτ αλλά εμείς πήραμε μόλις 5 ριμπάουντ με αποτέλεσμα να μην μειωθεί η διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια η άμυνά μας βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο. Πολύ καλή άμυνα στον Κούπερ, και ετον Μπόγρη που είχε μόλις 5 πόντους και από τα 4 επιθετικά ριμπάουντ τους πέτυχε. 

Λίγο πριν την διακοπή είχαμε 3 σερί λάθη στην άμυνα και 1-2 στην επίθεση για ένα λεπτό. Δεν εκμεταλλευτήκαμε την πολύ καλή μας άμυνα και τα ριμπάουντ που παίρναμε. Δεν είχαμε κέρδη από την καλή άμυνα. Αν κάποιος ακούσει ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε 56 πόντους θα νομίζει ότι ο ΑΡΗΣ κέρδισε εύκολα. Και αυτό διότι σε κάθε ματς πετυχαίνει περίπου 75 πόντους και πάνω…

Ήρθαμε κοντά δύο φορές αλλά από τύχη ο αντίπαλος πήγε την διαφορά στους τρίποντο με 7 στο τέλος γι’ αυτό και δεν πήγαμε πόντο μέχρι το φινάλε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, την διάθεση και το πάθος που είχαν.

Ο ΠΑΟΚ είχε και 20 λάθη και εμείς είχαμε 16 αλλά δεν είμασταν καλοί και στο τραζίνσιον.  Κι ο αντίπαλος ήταν πολύ συγκεντρωμένος στην άμυνα γιατί ήταν ένα ντέρμπι και σε κάθε ντέρμπι η άμυνα παίζει τον πρώτο λόγο.

Είχαμε ελεύθερα σουτ που δεν τα βάλαμε, μετά προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε κάτω από το καλάθι αλλά ούτε και εκεί τα καταφέραμε.

Θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη συνεργασία, πρέσινγκ, σκριν, το ντέρμπι δίνει μεγαλύτερη συγκέντρωση, αλλά και από την πίεση χάνεις και κάποια εύκολα καλάθια».