Μέγας είσαι Γκάλη! (pics+vids)

από AllAboutARIS

Η μέρα που δάκρυσαν και τα σκαλοπάτια του Παλέ

Του Νίκου Παπαδόπουλου

Ο κόσμος του ΑΡΗ έχει να θυμάται ουκ ολίγες επιτυχίες και ουκ ολίγες ημερομηνίες από γεγονότα που σημάδεψαν όχι μόνο την πορεία του συλλόγου, αλλά τις καρδιές και τις συνειδήσεις όλων. Άλλωστε επιτυχίες δεν είναι μόνο οι τίτλοι αλλά και οι στιγμές. Σαν αυτή πριν ακριβώς έναν χρόνο, το βράδυ της 7ης Μαΐου του 2013.

Το Αλεξάνδρειο ασφυκτικά γεμάτο. Οπως τότε, τη δεκαετία του `80, όταν τα μαγαζιά έκλειναν νωρίς τις Πέμπτες, όλοι ήταν “μαντρωμένοι” σπίτια τους και στήνονταν μπροστά στις τηλεοράσεις για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο ΑΡΗ κόντρα στη Μπαρτσελόνα, τη Μακάμπι, την Τρέισερ και άλλες μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ενα από τα εκείνα τα αξέχαστα βράδια θύμιζε και αυτό της 7ης Μαΐου. Ολοι ήταν εκεί. Παναγιώτης Γιαννάκης (είχε έρθει με τη Λιμόζ, η οποία έδωσε φιλικό παιχνίδι με τον ΑΡΗ στα πλαίσια της εκδήλωσης), Νίκος Φιλίππου, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Σάσα Βολκόφ, Όντι Νόρις, Ντόρον Τζάμσι, Τζόρντι Βιγιακάμπα και άλλοι πολλοί αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ολοι εκεί για να τιμήσουν τον άνθρωπο που τους έκανε να γελάσουν, να κλάψουν, να νευριάσουν, να μείνουν με το στόμα ανοικτό. Ολοι στο Παλέ, για τον Νίκο Γκάλη.

Η βραδιά που άργησε κάπου κοντά στα 17 χρόνια για να γίνει, πήρε σάρκα και οστά στο παρκέ του Αλεξανδρείου, όπου ο “γκάνγκστερ”, ο “διάβολος” (τάδε έφη Ντάζεν Πέτροβιτς) ή πολύ απλά ο “Νικ” του ΑΡΗ, μεγαλούργησε μαζί με τον μπασκετικό του διόσκουρο, Παναγιώτη Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά.

Μία βραδιά, στην οποία εκτός όλων των άλλων, δάκρυσε και ο Νίκος Γκάλης, βλέποντας 6.500 κόσμο να τον αποθεώνει και έστω λίγο αργά, να του αποδίδει τις τιμές που αρμόζουν στον μεγαλύτερο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Και στο τέλος της, πήρε τη θέση που του αρμόζει. Ψηλά, στο ταβάνι του Αλεξαδρείου, το οποίο φρόντισε να γεμίσει με τόσα λάβαρα. Η θρυλική φανέλα με το Νο 6 κοσμεί από τότε το γήπεδο, προκαλώντας δέος και απίστευτο σεβασμό σε όποιον την αντικρίζει. 

Για εκείνη τη μέρα μπορούν να γραφτούν πολλά περισσότερα από τα παραπάνω. Λίγο όμως νόημα θα έχουν, ειδικά για αυτούς που βρέθηκαν στο “Nick Galis Hall” -όπως ονομάζεται από τότε- έζησαν εκείνες τις στιγμές και σίγουρα τις νοσταλγούν ευχάριστα,ως την πιο λαμπρή βραδιά του Νίκου Γκάλη στο σπίτι του, το Παλέ Ντε Σπορ…

Δείτε στην κατηγορία Yellow TV εικόνες και βίντεο από το βράδυ της 7ης Μαΐου

Προτεινόμενα Άρθρα