«Έγκλημα» αν πουληθούν!

από AllAboutARIS

Η διοίκηση του μπασκετικού ΑΡΗ θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας.

Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε για τον ΑΡΗ χθες το απόγευμα. Η ομάδα τερμάτισε στην έβδομη θέση. Άλλοι χαρακτηρίζουν τη χρονιά ικανοποιητική λόγω των συνθηκών και άλλοι αποτυχημένη. Η αλήθεια μάλλον κρύβεται κάπου στη μέση.

Σαφώς και δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη μια χρονιά για τον ΑΡΗ που η ομάδα τερματίζει κάτω από Κηφισιά και ΚΑΟΔ αλλά δεν μπορεί να πει κανείς και πως είναι εντελώς αποτυχημένη από τη στιγμή που ήταν η μοναδική που έπαιξε με μόλις έναν ξένο στο πρωτάθλημα.

Έγιναν πάρα πολλά φέτος τα οποία έχουν αναλυθεί και θα αναλυθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες μέρες. Πολλά, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωαγωνιστικό.

Ένα από τα θετικότερα είναι οι ευκαιρίες που πήραν τα νεαρά παιδιά. Ο ΑΡΗΣ έδωσε την ευκαιρία –έστω και αναγκαστικά- σε όλους τους νεαρούς παίκτες να δείξουν το ταλέντο τους. Πήρε από αυτούς, έδωσε και πολλά.

Αποδείχθηκε πως μπορεί να βασιστεί στο… νέο αίμα στο μέλλον. Από τη στιγμή που δεν έχουν λυθεί τα οικονομικά προβλήματα και φυσικά από τη στιγμή που δεν έχει λυθεί ακόμη το πρόβλημα με τη ΦΙΜΠΑ, είναι μονόδρομος να κρατήσει τα περιουσιακά του στοιχεία και να χτίσει την ομάδα πάνω σε αυτά.

Παρόλα αυτά οι δυνατές οικονομικά ομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη δεν θα καθίσουν με… σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη κάποιες από αυτές έχουν κάνει τις πρώτες τους κινήσεις.

Αλέξανδρος Βεζένκοφ και Λευτέρης Μποχωρίδης είναι δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη. Ο ΑΡΗΣ έχει συμβόλαιο μαζί τους και ουσιαστικά από αυτόν εξαρτάται η παραμονή τους στην ομάδα. Φυσικά σε περίπτωση που υπάρξει η προοπτική του ΝΒΑ από τώρα, θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα.

Αν όμως υπάρξουν προτάσεις από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Εφές Ανατολού και από άλλες δυνατές οικονομικά ομάδες τότε η “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις τις οποίες θα πρέπει να τις… ζυγίσει πολύ καλά. 

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος δεν γεμίζει πλέον το γήπεδο εκτός από τα ντέρμπι. Ένας από τους λόγους είναι και ότι έχουν φύγει κάποια σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της ομάδας εύκολα. Είτε πουλήθηκαν, είτε πίεσαν για να φύγουν.

Το: «όποιος θέλει να φύγει δεν μπορεί να μείνει με το ζόρι» είναι πολύ εύκολο να ειπωθεί αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να κατανοηθεί… Στον επαγγελματισμό δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Όταν υπάρχουν συμβόλαια και υποσχέσεις δεν μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη να λέει κάποιος θέλω να φύγω και να φεύγει τόσο απλά.

Μπορεί να μην είναι ίδια τα δεδομένα αλλά ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Λουίς Σουάρες της Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαν τεράστια οικονομικά προβλήματα, ο Ουρουγουανός είπε πολλές φορές ότι θέλει να πάρει μεταγραφή στην Σίτι ή στην Άρσεναλ όμως η διοίκηση της Λίβερπουλ παρόλο που οι προτάσεις ήταν εξαιρετικές και παρόλο που είχε μεγάλη οικονομική ανάγκη δεν πούλησε το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο.

Ο ΑΡΗΣ ακόμη και στις τωρινές εποχές είναι πολύ μεγάλο μέγεθος. Μπορεί να έχει πέσει χαμηλά, ωστόσο προσπαθεί να σηκωθεί με… αργές κινήσεις.

Για να σταθεί όμως και πάλι όρθιος δεν μπορεί κάθε χρόνο να αποδυναμώνεται, να δυναμώνει τους άλλους και να ξεκινάει πάλι από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός είδη πρεσάρει από όλες τις μεριές τον Μποχωρίδη. Είναι ο νούμερο ένας στόχος των «πρασίνων» ενόψει τις μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Θα πρόκειται για «έγκλημα» σε περίπτωση που πωληθεί. Το ίδιο και ο Βεζένκοφ. Ναι, η πραγματικότητα είναι πως ο ΑΡΗΣ έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα όμως αυτή δεν είναι η λύση. Αν πωλούνται όλα τα βασικά στελέχη της ομάδας ποτέ δεν θα δυναμώσει ο Σύλλογος.

Θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι να καλυφθούν τα οικονομικά κενά και θα πρέπει φυσικά να πειστούν οι παίκτες ότι το καλό γι’ αυτούς είναι να παραμείνουν και ότι θα είναι οι ηγέτες του νέου ΑΡΗ.