Εκλογικά ντέρμπι παντού

από AllAboutARIS

Σε επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή θα κριθούν οι μεγαλύτεροι Δήμοι και Περιφέρειες της χώρας αφού οι κάλπες έβγαλαν ντέρμπι παντού. Ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα.

Μετά τα γκάλοπ των προηγούμενων ημερών που ανατράπηκαν τελείως, φαίνεται πως και τα exit polls που ανακοινώθηκαν μόλις έκλεισαν οι κάλπες, πέφτουν έξω στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με την καταμέτρηση των ψήφων να συνεχίζεται, τα πράγματα δείχνουν να έχουν ξεκαθαρίσει μόνο σε ό,τι αφορά τα «ζευγάρια» που θα μονομαχήσουν στο δεύτερο γύρο καθώς η πρωτιά «παίζεται» στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στο Δήμο Αθηναίων το Υπουργείο Εσωτερικών με ενσωματωμένο το 92,45 % (ενημέρωση στις 6:18) δίνει πρώτο τον κ. Καμίνη με 20,98% και δεύτερο τον κ. Σακελλαρίδη με 19,99%.

Άνετη νίκη αλλά όχι εκλογή από την πρώτη Κυριακή, για τον κ. Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης με 36,02%, που θα αναμετρηθεί με τον Σταύρο Καλαφάτη ο οποίος λαμβάνει 26,21% των ψήφων.

Ντέρμπι και στο Δήμο Πειραιά, όπου την πρώτη θέση παίρνει ο Γιάννης Μώραλης με 33,17%, ενώ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ακολουθεί με 31,5.

Έστω και με βραχεία κεφαλή, η Ρένα Δούρου επικρατεί στην Περιφέρεια Αττικής, λαμβάνοντας το 23,70% των ψήφων έναντι 22,18% του νυν Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού.

Στο δεύτερο γύρο θα αναδειχθεί και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αν και ο «αντάρτης» της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τζιτζικώστας έχει μεγάλη διαφορά από τον πρώην υπουργό, Γιάννη Ιωαννίδη (33,6% – 16,9%).