Τον… διέσυρε

από AllAboutARIS

Ευκολη επικράτηση του Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ήταν ασταμάτητος στον δεύτερο τελικό, νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό (89-64), αλλά απλά ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο τελικό με 89-64 και όχι μόνο ισοφάρισε την σειρά των τελικών σε 1-1, αλλά σίγουρα πλέον έχει και τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του.

Από το τζάμπολ οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι και παίζοντας άμυνα για σεμινάριο με την ταυτόχρονη ευστοχία τους από την γραμμή των 6.75, πήραν νωρίς διψήφια διαφορά πόντων (16-5, 5’). Στη συνέχεια ο ρυθμός δεν άλλαξε καθόλου παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να εκμεταλλευτούν τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (40-23, 16’). Ο Ολυμπιακός δε σταματούσε από κανέναν και από τίποτα με τη διαφορά να πιάνει μέγιστη τιμή στο +21 (46-25, 18’).

Στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κανείς τους φιλοξενούμενους να μπουν πεισμωμένοι, αλλά με εξαίρεση ένα τρίλεπτο (0-9 σερί), έδειξαν την ίδια κακή εικόνα με του πρώτου εικοσαλέπτου με τον Ολυμπιακό να φτάνει και στο +24. Οι γηπεδούχοι με ευκολία διατηρούσαν τη  διαφορά πάνω από τους 20 πόντους με τους «πράσινους» να περιμένουν τα πάντα από τον αρχηγό τους. Στο 33’ ο Μπράιαν Ντάνστον με κάρφωμα έκανε το 77-52, μέγιστη διαφορά του τελικού και στη συνέχεια άπαντες σκέφτονταν τον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ.

Προτεινόμενα Άρθρα