Πώς να αποφύγετε τις ουρές στα διόδια

από AllAboutARIS

Λίγο πριν την έναρξη των διακοπών και ένα μόλις βήμα πριν από το τριήμερο του 15 Αύγουστου, όλοι σκεφτόμαστε πόσο όμορφα θα περάσουμε στον τόπο προορισμού μας, αλλά και πόσο… δύσκολα θα φτάσουμε μέχρι εκεί!

Ειδικά για κάποιους οδηγούς ΙΧ οι εθνικές οδοί είναι συνδεδεμένες κάτι τέτοιες ημέρες με την αυξημένη κίνηση και την αναμονή στα διόδια.

Και λέμε για κάποιους γιατί οι υπόλοιποι έχουν ήδη ανακαλύψει τα συστήματα ηλεκτρονικών διοδίων των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων και περνάνε εύκολα και γρήγορα από τα διόδια, αποφεύγοντας τις ουρές, όταν αυτές υπάρχουν.

Στα πλαίσια μάλιστα της υπηρεσίας Διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών πομποδεκτών, όποιος οδηγός διαθέτει πλέον στο όχημά του πομποδέκτη του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, της Αττικής Οδού, του αυτοκινητόδρομου ΜΟΡΕΑ, της Ολυμπίας Οδού ή της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, μπορεί να περνάει από τις ηλεκτρονικές λωρίδες όλων αυτών των οδικών δικτύων, καθώς υπάρχει μεταξύ τους σχετική συμφωνία συνεργασίας.

Εδώ στα μέρη μας, η υπηρεσία ηλεκτρονικών διοδίων eway του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (τμήμα Π.Α.Θ.Ε. από κόμβο Ραχών -περιοχή Στυλίδας-  έως κόμβο Κλειδιού Ημαθίας), προσφέρει και εκπτώσεις για όσους χρησιμοποιούν τον eway πομποδέκτη τους για να περάσουν ηλεκτρονικά από τα διόδια. Μάλιστα, οι εκπτώσεις που δίνονται στους σταθμούς διοδίων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, φτάνουν έως και το 80%.  (Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για την υπηρεσία ηλεκτρονικών διοδίων eway, τις δυνατότητες που δίνει και τα εκπτωτικά της προγράμματα, στο www.aegeanmotorway.gr/eway  ή στο 2410 741440).

Τώρα αν ρωτάτε, πώς λειτουργούν τα ηλεκτρονικά διόδια>; Πολύ απλά. Με έναν ηλεκτρονικό πομποδέκτη τον οποίο τοποθετείτε στον παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. «Γεμίζετε» με χρήματα τον πομποδέκτη και έπειτα τον χρησιμοποιείτε για να περνάτε από τις ηλεκτρονικές λωρίδες των διοδίων. Πως βάζετε χρήματα στον πομποδέκτη>; Επίσης πολύ απλά, αν και κάθε υπηρεσία ηλεκτρονικών διοδίων δίνει διαφορετικές δυνατότητες. Για την υπηρεσία ηλεκτρονικών διοδίων eway για παράδειγμα, που είναι και εδώ στην περιοχή μας, μπορείτε να βάλετε χρήματα στον eway πομποδέκτη σας, είτε σταματώντας σε κάποιο σταθμό διοδίων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (σε λωρίδα με εισπράκτορα και δίνοντας του τα χρήματα που θέλετε να προσθέσετε), είτε σταματώντας σε ένα από τα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών της υπηρεσίας eway,  ή ακόμη και με κάποιου είδους τραπεζική κατάθεση (κατάστημα ομίλου Πειραιώς/ web –banking / phone banking).

Προτεινόμενα Άρθρα