ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης ενόψει ΔΕΘ

από AllAboutARIS

Λίγα 24ωρα πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ το θέμα της ύπαρξης δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη έρχεται στην επικαιρότητα.

Πριν τις ευρωεκλογές ο Αντώνης Σαμαράς είχε υποσχεθεί λειτουργία καναλιού της ΝΕΡΙΤ και στη Θεσσαλονίκη. Από τότε ως τώρα δεν έγινε απολύτως τίποτα φυσικά. Ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και βουλευτής Θεσσαλονίκης, ενεργοποιήθηκε (μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο πάντως) και άσκησε πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως έγινε γνωστό από το πολιτικό του γραφείο, πήρε απάντηση από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε στις 2 Ιουλίου. Στην απάντηση επισυνάπτεται έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Δημήτρη Μακρυδημήτρη, ο οποίος αναφέρει: «Η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου, στο πλαίσιο του οποίου θα καθοριστεί και το είδος του προγράμματος, την ευθύνη του οποίου θα έχει το ραδιοτηλεοπτικό κανάλι, που θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη».

Αναφέρει επίσης ότι η διαδικασία για τις προσλήψεις προσωπικού είναι σε εξέλιξη και θέτει ως καταληκτική ημερομηνία τα τέλη Οκτωβρίου (κοντά Αγίου Δημητρίου δηλαδή).

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη μπαίνει στην τελική ευθεία, δυναμώνοντας τη φωνή της Βόρειας Ελλάδας. Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δημόσια δέσμευσή της ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει και πάλι έδρα δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, ικανοποιώντας ένα δίκαιο, αυτονόητο και πάγιο αίτημα όλων των πολιτών και φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης. Είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα του προγράμματος που θα παράγεται από τη ΝΕΡΙΤ Βορείου Ελλάδας θα είναι αντίστοιχο -και γιατί όχι καλύτερο- εκείνου της ΕΡΤ 3», σχολίασε ο Θόδωρος Καράογλου.

Προτεινόμενα Άρθρα