Απο σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

από AllAboutARIS

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να ανοίγει τη σχετική εφαρμογή στο TAXIS.

Σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να ανοίγει τη σχετική εφαρμογή στο TAXIS.

Οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν προκαταβολή το 25% της επιδότησης, σε διάστημα 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Στην αίτηση των δικαιούχων για το επίδομα θα πρέπει να αναγράφεται ο ΑΦΜ του, το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός προστατευόμενων τέκνων, εάν επιθυμεί ή όχι την προκαταβολή, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και ονοματεπώνυμο 1ου δικαιούχου, ο αριθμός παροχής ρεύματος κύριας κατοικίας, διεύθυνση, τετραγωνικά, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, ο ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος, ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης οι ακόλουθες κατηγορίες φορολογούμενων:

· `Αγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ( 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά).

· Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

· Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.

· Στα 120 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος φορολογούμενος.

Η επιδοτούμενη ποσότητα καυσίμων διαμορφώνεται ως εξής:

· Στα 3.000 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α` ζώνη (Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας).

· Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β` ζώνη (Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου).

· Στα 960 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ` Ζώνη (Νομοί Αττικής ?εκτός Κυθήρων και Σαρωνικού?, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, `Αρτας).

· Στα 600 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Δ` Ζώνη (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Σάμου, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης).

Πηγή: parapolitika.gr

Προτεινόμενα Άρθρα