Η δικαίωση του Γιακούποβιτς

από AllAboutARIS

Μεγάλη εμφάνιση από τον 30χρονο πλέον πορτιέρο, ο οποίος μετά από χρόνια απραξίας κέρδισε πόντους εμπιστοσύνης.

Μετά το ανεπιτυχές του πέρασμα από τον ΑΡΗ, πήρε μεταγραφή για τη Χαλ, στην οποία επίσης δεν μπόρεσε να καθιερωθεί.

Παρά τις σκέψεις του για αποχώρηση το καλοκαίρι, ανανέωσε το συμβόλαιο ξέροντας ότι θα αποτελεί την τρίτη επιλογή στον άσο, πίσω από τους Αλαν ΜακΓκρέγκορ και Στιβ Χάρπερ.

Ο Ελντιν Γιακούποβιτς δεν το έβαλε κάτω, δούλεψε σκληρά, έκανε υπομονή, και χθες αποθεώθηκε από τον προπονητή του και τον κόσμο της Χαλ, για τη μεγάλη εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στη Λίβερπουλ.

Ο Ελβετός πορτιέρο κόντρα στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έκανε μόλις τη δεύτερή του εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ(λόγω τραυματισμού των δύο άλλων γκολκίπερ), και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, πραγματοποιώντας καίριες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε.

«Πίστευα ότι θα κάνει αυτές τις επεμβάσεις αλλά για να είμαι δίκαιος με το παιδί, περίμενε καιρό να πάρει την ευκαιρία του και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να είσαι τρίτος τερματοφύλακας.  Είναι ένας καλός και έμπειρος, αλλά έπρεπε να συνηθίσει το αγγλικό ποδόσφαιρο.  Με όλο το σεβασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα, το δικό μας είναι πολύ διαφορετικό και στο ρυθμό, αλλά και στη απαιτούμενη φυσική κατάσταση. Πάντως, σήμερα τα κόρνερ έπεφταν βροχή, και αυτός έβγαινε και καθάριζε τις φάσεις. Αυτό πριν 18 μήνες του φαινόταν δύσκολο. Τα πήγε καλά σήμερα και είμαι χαρούμενος που βοήθησε», ήταν τα λόγια του προπονητή του, Στιβ Μπρους.

Ο Γιακούποβιτς επί της ουσίας συστήθηκε χθες για πρώτη φορά στο αγγλικό κοινό, τα δημοσιεύματα στο Νησί για την ιστορία του πέφτουν βροχή, και ο ίδιος ελπίζει να συνεχίσει να παίρνει αγώνες στα πόδια του.

Προτεινόμενα Άρθρα