Το ματς της εβδομάδας στην Α1

από AllAboutARIS

Όταν ιδρύθηκε η ΑΕΝΚ το 1994, ο ΑΡΗΣ είχε κατακτήσει τους 17 από τους 21 τίτλους εγχώριους και ευρωπαϊκούς τίτλους της ιστορίας του.

Όταν ιδρύθηκε η ΑΕΝΚ το 1994, ο ΑΡΗΣ είχε κατακτήσει τους 17 από τους 21 τίτλους εγχώριους και ευρωπαϊκούς τίτλους της ιστορίας του. Μεθαύριο Σάββατο (8/11, 17:00) θα συναντηθούν στο «Nick Galis Hall» στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 5η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Οι «κίτρινοι» παραμένουν μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ, ενώ η Κηφισιά έχει εξελιχθεί σε μια από τις ανερχόμενες. Ο ΑΡΗΣ παρουσιάζεται την φετινή σεζόν ενισχυμένος με ξένους παίκτες μετά την άρση της απαγόρευσης από την FIBA που δεν του επέτρεπε να αποκτήσει μπασκετμπολίστες από το εξωτερικό τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές χρονιές. Η ΑΕΝΚ Δημουλάς δείχνει ικανή να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία της περασμένης σεζόν, όταν στην «παρθενική» παρουσία της στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση της τελικής βαθμολογίας της Basket League. Έχει ήδη προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ για την 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ επικράτησε εντός έδρας του Ολυμπιακού, στην μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της.

Για την σπουδαία αναμέτρηση του Σαββάτου, που δυστυχώς θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών» του «Nick Galis Hall» λόγω τιμωρίας των «κίτρινων», μιλούν στο www.esake.gr δύο παίκτες, οι οποίοι συνδέονται με αμφοτέρους τους αντιπάλους. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης, ο 34χρόνος γκαρντ της ΑΕΝΚ Δημουλάς, που αγωνίστηκε για σχεδόν τέσσερις σεζόν στον ΑΡΗ (2006-9, 2011-12), και ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε, ο 27χρόνος Βρετανός πόιντ γκαρντ των «κίτρινων», ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά στην Basket League την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά με την φανέλα της Κηφισιάς.