Ενας μήνας Κάμπος

από AllAboutARIS

Η τακτική, η ουσία και η ψυχολογία

Εναν μήνα συμπληρώνει σήμερα στον πάγκο του ΑΡΗ ο Πάουλο Κάμπος, μία μέρα μετά τη νίκη στην Καβάλα επί του Κοκκινοχώματος. Πριν ακριβώς τέσσερις εβδομάδες, ο Βραζιλιάνος έπιανε και επίσημα δουλειά στην ομάδα, κάνοντας την πρώτη του προπόνηση μετά την ήττα από τη Δράμα. Από τότε ο ΑΡΗΣ σε τρία παιχνίδια έχει ισάριθμες νίκες, δεν έχει δεχθεί γκολ και το AllAboutARIS κάνε έναν πρώτο απολογισμό της παρουσίας του Κάμπος στην ομάδα. 

Προτιμάει το 4-4-2

Ολοι στην Ελλάδα έμαθαν τον Κάμπος με το 5-3-2 που χρησιμοποιούσε με επιτυχία στον Αστέρα Τρίπολης, γενικότερα όμως προτιμάει το 4-2-3-1, χωρίς να… κολλάει πάντα σε αυτό. Αυτό αποδεικνύει και η προτίμηση του μέχρι στιγμής στο 4-4-2. Σύστημα που χρησιμοποιούσε και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος έβαζε επίσης τα εξτρέμ τα συγκλίνουν στον άξονα και τα μπακ αρκετές φορές να παίρνουν όλη την πλευρά. Ο Κάμπος είδε με τη Δόξα τι έγινε όταν η ομάδα άλλαξε σύστημα (4-2-3-1) και έτσι “χτίζει” στον ΑΡΗ με βάση το 4-4-2, τουλάχιστον για την ώρα.

Τακτική, τακτική, τακτική

Από την πρώτη κιόλας μέρας που ανέλαβε έδωσε έμφαση στην τακτική. Γρήγορες εναλλαγές, κίνηση στον χώρο και πίεση μόνο ανά διαστήματα, αποφεύγοντας την γρήγορη κόπωση των παικτών, είναι κάποια από τα “θέλω” του Βραζιλιάνου. Επίσης δουλεύει πολύ στο κάθετο παιχνίδι, μέχρι στιγμής όμως δεν του βγαίνει όσο θα ήθελε, απέναντι σε πολυπρόσωπες και διπλές άμυνες.

Πρώτα η ουσία, μετά το θέαμα

Ο Κάμπος προς το παρόν ακολουθεί μία συντηρητική τακτική στο παιχνίδι του, ισορροπώντας σε έναν βαθμό επιθετική και αμυντική λειτουργία. Παράδειγμα αποτελεί το παιχνίδι με τα Γιαννιτσά, όπου ειδικά μετά το γκολ του Ατματσίδη ο Αρης είχε το νου του στα μετόπισθεν και βγήκε συντηρητικά μπροστά, ψάχνοντας παράλληλα κενούς χώρους για αντεπίθεση. Κάτι που έκανε και στο χτεσινό παιχνίδι με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος. 

Γεμίζει την περιοχή

Από τις πρώτες εντολές που έδωσε ο Κάμπος στους παίκτες, οι οποίοι την εφάρμοσαν σε μεγάλο βαθμό απέναντι στον ΑΡΗΑκροποτάμου. Αρκετές φορές ο ΑΡΗΣ βρέθηκε στην περιοχή ακόμα και με πέντε παίκτες, δύο επιθετικούς, τα εξτρέμ και έναν αμυντικό χαφ. Με αυτό ο Βραζιλιάνος επιδιώκει τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών στην αντίπαλη εστία.

Λάτρης των δοκιμών

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του να αποκτήσει μία πλήρης εικόνα για το ρόστερ, ο Κάμπος πραγματοποιεί και κάποιες δοκιμές, άλλες λογικές και άλλες λίγο ανορθόδοξες. Στις τελευταίες εντάσσεται η χρησιμοποίηση του Παπαδόπουλου στα χαφ, η οποία δεν του βγήκε καθόλου. Αντίθετα ο Γκίνο ανταποκρίθηκε πολύ καλύτερα σε ρόλο δεξιού μπακ και δεν αποκλείετια να καθιερωθεί σε αυτήν την θέση. 

Ψυχολογία

Τομέας στον οποίο έδωσε επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα, αντιλαμβανόμενος το βαρύ κλίμα με τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών. Κατάφερε να αντιστρέψει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση όπως φαίνεται μέσα στο γήπεδο και οι παίκτες το αναγνωρίζουν