Νεκροί και οι δύο αδελφοί-τρομοκράτες (Vid)

από AllAboutARIS

Σε κατάσταση σοκ η Γαλλία

Έπειτα από μια αιματηρή -σύμφωνα με πληροφορίες- καταδίωξη με ένα αυτοκίνητο το οποίο έκλεψαν οι δράστες, οι αδερφοί Κουασί ταμπουρώθηκαν μέσα σε εκτυπωτική εταιρεία CTD στο Près Boucher, στην περιοχή Νταμαρτέν και σύμφωνα με αστυνομική πηγή κρατούν όμηρο.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μια γυναίκα όμηρο και στη συνέχεια για έναν 26χρονο. Ωστόσο, τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν τις έντονες ανησυχίες συγγενών εργαζόμενων της εταιρείας, οι οποίοι δεν έχουν ακούσει νέα των ανθρώπων τους από νωρίς το πρωί. Όπως για παράδειγμα η οικογένεια του Μισέλ Καταλάνο, υπεύθυνου της εκτυπωτικής εταιρείας.

Οι δράστες φώναξαν, πάντως, στους διαπραγματευτές πως είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν «σαν μάρτυρες», ενώ αυτή την ώρα έξω από το κτήριο έχει αναπτυχθεί ένας «ατσαλένιος» αστυνομικός κλοιός. Επίσης, σε σε κοντινή απόσταση προσγειώθηκαν τρία ελικόπτερα της γαλλικής αστυνομίας, ενώ έφτασε και ένα τανκ!

Κι όλα αυτά, ενώ λίγο μετά τις 14:00 (ώρα Ελλάδας) έγινε γνωστή η είδηση άλλης μιας υπόθεσης ομηρίας, αυτή τη φορά στο Παρίσι και συγκεκριμένα σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο. Σύμφωνα με τις αρχές δύο δράστες -ένας άντρας και μια γυναίκα- εισέβαλαν στο κατάστημα και πήραν τουλάχιστον έξι άτομα ομήρους, ενώ πριν από λίγο η γαλλική αστυνομία ανέφερε πως υπάρχουν δύο νεκροί. Επίσης, οι δράστες πιστεύεται πως ευθύνονται για την δολοφονία της αστυνομικού χθες, στο Μονρούζ!

Πηγή: protothema.gr

Προτεινόμενα Άρθρα