Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων

από AllAboutARIS

Στις 19.00 έκλεισαν οι κάλπες και τα πρώτα exit polls των εταιρειών δημοσκοπήσεων έδειξαν μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που "φλερτάρει" με την αυτοδυναμία, θρίλερ για την τρίτη θέση και για το αν θα μπει στη Βουλή το κόμμα του Γ. Παπανδρέου.

Πανηγυρικό είναι το κλίμα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ιστορική νίκη και νίκη ελπίδας.

Οι Ελληνες ψήφισαν κατά της πολιτικής λιτότητας, σχολίασαν ακόμη, υπογραμμίζοντας πως η νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσει την πραγματική διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Όπως επισήμαναν, το αποτέλεσμα των εκλογών είναι το πρώτο βήμα για προοδευτικές αλλαγές στην Ευρώπη, ενώ τόνισαν ότι το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης θα κατευθυνθεί στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στάση αναμονής στη ΝΔ

Ψυχραιμία και στάση αναμονής τηρεί η ηγεσία της ΝΔ που επισημαίνει ότι τα exit polls δεν είναι επίσημα εκλογικά αποτελέσματα. Πηγή της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls είπε στους δημοσιογράφους μεταφέροντας τις θέσεις της ηγεσίας: “τα exit polls δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αμφισβητούμε ωστόσο σας επισημαίνουμε ότι σε μία σειρά από προηγούμενες αναμετρήσεις όπως στις περιφερειακές με την κ. Δούρου τα exit polls απήχαν από το τελικό αποτέλεσμα. Εφόσον δεν γνωρίζουμε την διαφορά θα πρέπει να περιμένουμε. Σας επισημαίνουμε ότι υπάρχει και ένα διαφορετικό exit poll από την εταιρία K Research σύμφωνα με την οποία η ΝΔ κινείται από 25-28% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 33,5-37,%. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τους απόλυτους αριθμούς για να βάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τις ψήφους που έχασε το κόμμα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Πάντως υπήρξε μεγάλη αποχή”.

Μάχη για την τρίτη θέση στο Ποτάμι

«Θα δοθεί σκληρή μάχη για την τρίτη μάχη. Είναι μάχη δημοκρατίας καθώς η τρίτη διερευνητική δεν πρέπει να πάει στα χέρια της Χρυσής Αυγής», είπε ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα στο ΠΑΣΟΚ

Στάση αναμονής και από πλευράς του ΠΑΣΟΚ το οποίο αναμένει τα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Καμμένος: Εξευτελίστηκαν οι δημοσκόποι

«Ο εξευτελισμός των δημοσκόπων σήμερα σε τρεις φάσεις. Στην τέταρτη θα ανοίξουν τα στοιχεία με τα μαύρα ταμεία των απατεώνων» έγραψε ο κ. Καμμένος μέσω του Twitter λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των exit polls.

Μεγάλη η νύχτα για το ΚΙΔΗΣΟ

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων τα στελέχη του Κινήματος και ο Γιώργος Παπανδρέου. Υπάρχει ωστόσο μία γεύση και το κλίμα που επικρατεί είναι συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ υπάρχει αγωνία καθώς οι πολιτικοί αναλυτές μιλούν για θρίλερ σε σχέση με την είσοδο ή όχι, αλλά και το ρόλο που θα διαδραματίσει στην αυτοδυναμία ή όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα Άρθρα