Ο Σανιά και η υπομονή… 202 ημερών!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αναμφίβολα το πρόσωπο του αγώνα της Κυριακής, πριν καν αυτός αρχίσει

Το περασμένο καλοκαίρι ο Σίντι Σανιά έμπαινε στο αεροπλάνο για να ξεκινήσει ένα νέο και διαφορετικό για τον ίδιο ποδοσφαιρικό ταξίδι. Αυτό στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΑΡΗ. Δεν ήξερε όμως τότε πως θα ακολουθούσε ένα ακόμη. Ενα ταξίδι… υπομονής, το οποίο ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου του 2014 και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή, μετά από ούτε λίγο ούτε πολύ 202 μέρες!

Ο Σενεγαλέζος τόσους μήνες μοιάζει με θηρίο στο κλουβί. Εβλεπε το χορτάρι και διψούσε για μπάλα, όπως φυσικά κάθε ποδοσφαιριστής που θα ήταν στη θέση του. Μετά από ένα… σήριαλ μηνών για το οποίο ο ίδιος δεν έφερε ευθύνη, η ώρα για να πατήσει στο χορτάρι με τη φανέλα του ΑΡΗ επιτέλους έφτασε. Το AllAboutARIS κάνει ένα φλας-μπακ στο χρονικό της παρουσίας του Σανιά στον ΑΡΗ, το οποίο είναι γεμάτο αν και ακόμα δεν έχει αγωνιστεί με την ομάδα

Ο ερχομός στη Θεσσαλονίκη

Το βράδυ της 27ης Ιουλίου ο άγνωστος σε όλους Σίντι Σανιά έφτανε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΑΡΗ. Ανακάλυψη του Γιώργου Κικερίδη, ο οποίος πρότεινε τον παίκτη στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και ο τελευταίος άναψε αμέσως το πράσινο φως για την απόκτηση του. 

Ξεχώρισε με το καλημέρα

Από τις πρώτες προπονήσεις και  κυρίως στη διάρκεια της προετοιμασίας του ΑΡΗ στο Πράβετς, ο Σανιά έδειξε πως έχει την ποιότητα να βοηθήσει την ομάδα, εντυπωσιάζοντας με τις ικανότητες και τα αθλητικά του προσόντα. Ενα χαφ που μπορεί ξέρει να αμύνεται αλλά και να δημιουργεί παιχνίδι για τους επιθετικούς. 

Και ξαφνικά… πρόβλημα

Η απόφαση να αγωνιστεί ο ΑΡΗΣ στην Γ` Εθνική άλλαξε πολλά δεδομένα για τον ΑΡΗ, μεταξύ αυτών και εκείνα που ίσχυαν  για Σανιά και Ν` Λουντούλου. Οι ιδιαιτερότητες της κατηγορίας για τους ξενούς είναι γνωστές και παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του ΑΡΗ το πρώτο μισό του Σεπτμεβρίου, η ΕΠΟ δεν ενέκρινε την συμμετοχή των δύο παικτών μέχρι τον Ιανουάριο.

Η ψυχολογική πτώση και η υπομονή

Η ψυχολογία του Σενεγαλέζουν όπως ήταν φυσικό καταρακώθηκε, είχε όμως ττην στήριξη από την ομάδα, τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και αποφάσισε να πατήσει στα πόδια του και να κάνει λίγους μήνες υπομονή, μέχρι να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. 

Η ρήξη με τη διοίκηση Γαλανού και η αποχώρηση

Ο Πάουλο Κάμπος τον ήθελε, ο ίδιος θα έπρεπε να περιμένει λίγο ακόμα για να παίξει επιτέλους ξανά ποδόσφαιρο, οι σχέσεις του όμως με τη διοίκηση του Γιώργου Γαλανού οδηγήθηκαν ξαφνικά στα άκρα. Ο τελευταίος δεν τήρησε την οικονομική του συμφωνία με τον παίκτη, δεν έγινε καμία κίνηση για την έκδοση του δελτίου του και έτσι οι δύο πλευρές ακολούθησαν στα μέσα Δεκεμβρίου διαφορετικούς δρόμους, με υπαιτιότητα της διοίκησης. Το είχε προβλέψει άλλωστε και ο ίδιος, όταν στην πρώτη προπόνηση μετά την αποχώρηση του Ν` Λουντούλου, έλεγε στους συμπαίκτες του πως θα είναι ο επόμενος που θα περάσει την πόρτα της εξόδου. 

Το τηλεφώνημα του Καλαϊτζίδη και η επιστροφή

Ο Γαλανός έφυγε, ο Καλαϊτζίδης επέστρεψε και από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα του ήταν η επιστροφή του Σίντι Σανιά. Ο έμπειρος τεχνικός είχε συνεχή επικοινωνία με τον παίκτη όσο γίνονται οι διαπραγματεύσεις ΑΣ-Κάλας και όταν οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια, ο Σενεγαλέζος πήρε το αεροπλάνο και ήρθε ξανά στη Θεσσαλονίκη. 

Υπόθεση ούτε ενός μήνα

Ο ΑΡΗΣ το έψαξε από εδώ, το έψαξε από εκεί και τελικά μετά από πολλές ενέργειες και την ανάθεση της υπόθεσης σε εξιδεικευμένο δικηγόρο, βρήκε τη φόρμουλα ώστε ο Σανιά να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Η ΕΠΟ δεν έφερε καμία αντίρρηση αφού οι “κίτρινοι” προσκόμισαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και έτσι ο παίκτης επιτέλους να φορέσει τη φανέλα της ομάδας σε επίσημο παιχνίδι.

Και τώρα…

Με τον όλο ντόρο που έγινε γύρω από το όνομα του για τόσους μήνες, ο Σανιά είναι υποχρεωμένος να μπει μέσα στο γήπεδο και να δείξει για ποιο λόγο έγινε τόση προσπάθειαώστε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Το θέλει και ο ίδιος άλλωστε αυτό, περιμένοντας το ματς της Κυριακής πως και πως, μετά από υπομονή… 202 ημερών…