Προκλητική έπαρση από Φωτόπουλο

από AllAboutARIS

Με ανακοίνωσή του επιτίθεται ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, σε όσους αντέδρασαν στη χορήγηση τροφείου των 6 ευρώ ανά ημέρα.

Με ανακοίνωσή του επιτίθεται ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, σε όσους αντέδρασαν στη χορήγηση τροφείου των 6 ευρώ ανά ημέρα.

Καταβολή επιδόματος τροφείου προβλέπει η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ, γεγονός που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Τέσσερα σωματεία της επιχείρησης (η Ένωση Διοικητικού- Οικονομικού Προσωπικού, ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού, ο Σύλλογος Καταμετρητών και η Ένωση του προσωπικού Σταθμού Λαυρίου) με κοινή τους ανακοίνωση, υποστηρίζουν ότι «με τη νέα ΣΣΕ:

– Η όποια περικοπή μισθοδοσίας γίνει θα υπόκειται στην ελευθεριότητα της επιχείρησης.

– Δεν υπάρχει εγγύηση πως δεν θα γίνουν μειώσεις αποδοχών.

– Προβλέπει την καταβολή επιδόματος βάρδιας σε συνδικαλιστές, χωρίς φυσική παρουσία, ρύθμιση που χαρακτηρίζεται προκλητική.

– Αντίθετα για τους χρόνια πάσχοντες η καταβολή αυτού του επιδόματος επαφίεται στην καλή θέληση του γενικού διευθυντή.

– Δημιουργείται ηθικό ζήτημα με την πρόσθετη χρηματοδότηση 2 ευρώ τον μήνα προς τη ΓΕΝΟΠ».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «τη σύμβαση υπέγραψαν 13 από τα 24 Σωματεία της ΔΕΗ» ενώ γίνεται, ακόμη, λόγος για «μεθόδευση προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, τόσο της διοίκησης όσο και της ΓΕΝΟΠ».

Φωτόπουλος: «Για τις ενοχλήσεις σας, ξύδι, που λέει και ο λαός μας»

Σε ένα σάντουιτς και ένα καφέ αντιστοιχούν τα έξι ευρώ του τροφείου, σύμφωνα με τον Νίκο Φωτόπουλο.

«Τώρα σας έπιασε ο πόνος; Τώρα θυμηθήκατε ότι υπάρχουν καταναλωτές;», αναφέρει για τα ΜΜΕ ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ και αντιτείνει ότι  «από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έκλεψαν 2,8 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους, ποσό που καρπώθηκε η ΔΕΗ και κατ` επέκταση και οι καταναλωτές».

«Ποιο πρέπει να είναι το μέτρο σύγκρισης για το μισθό του καθενός μας, οι άνεργοι και όσοι εργαζόμενοι αμείβονται χαμηλότερα ή η κάλυψη των καθημερινών αναγκών για να ζούμε αξιοπρεπώς;», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις των πολιτικών στο twitter

«Αυξήσεις στη ΔΕΗ και προσλήψεις στην ΕΡΤ. Εμείς θα τις πληρώσουμε και μετά θα ψάχνουμε ποιος θα φταίει για το νέο μνημόνιο…», έγραψε o βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

«Συγγνώμη @atsipras να μην πληρώνουν οι ανήμποροι ΔΕΗ υποσχέθηκες, όχι να κάνεις αύξηση 10% στους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Απίστευτη πρόκληση!», σχολίασε η Φωτεινή Πιπιλή.

«Νέα συλλογική σύμβαση με αυξήσεις 8-10% στη ΔΕΗ! Με μηδενικό πληθωρισμό! Λαφαζάνης-Ζερβός σε αμόκ καταστροφής! Όλοι θα θέλουν ίδια αύξηση!», ανέφερε μέσω twitter ο Στέφανος Μάνος.

Προτεινόμενα Άρθρα