Μέρα χαράς, προβληματισμού και περισυλλογής

από AllAboutARIS

Αυτοκριτική και σωστή διαχείριση της κατάστασης ώστε ο ΑΡΗΣ να επιστρέψει σε ένα υγιές μονοπάτι προτείνει με αφορμή τον εορτασμό των 100+1 χρόνων του συλλόγου ο Δημήτρης Σαχινίδης.

25η Μαρτίου 2015 με τον ΆΡΗ Θεσσαλονίκης να συμπληρώνει 101 χρόνια αθλητικής και κοινωνικής ιστορίας, αλλά και με τον προβληματισμό έκδηλο στα μάτια του κόσμου του. Κάτι τέτοιο μοιάζει και είναι πράγματι οξύμωρο, καθώς αν πριν μια πενταετία ισχυρίζονταν κάποιος ότι ο Σύλλογος ανήμερα των εκατοστών πρώτων γενεθλίων του θα παλεύει με στόχο την άνοδο στην Football League σίγουρα όλοι θα τον περνούσαν για τρελό. Η ομάδα που υπέταξε μεγάλο μέρος της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τώρα είναι αναγκασμένη να παλεύει με τον εαυτό της για να φύγει από τον βούρκο στον οποίο εθελούσια μπήκε για να αποτινάξει από πάνω της τα οικονομικά βάρη.

Φυσικά όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω δεν έχουν στόχο και σκοπό να απογοητεύσουν τον κόσμο που διαβάζει αυτές τις γραμμές, ωστόσο αποσκοπούν στο να προβληματίσουν, μιας και είναι κοινά αποδεκτό πως αν διαχειριστούμε σωστά τον προβληματισμό θα οδηγηθούμε στην εύρεση της λύσης η οποία θα βγάλει την ομάδα σε ένα πιο υγιές μονοπάτι. Από εκεί και πέρα είναι εμφανές πώς όλα όσα λαμβάνουν χώρα στους κίτρινους δεν είναι ικανά ώστε να μετριάσουν την τεράστια χαρά που νοιώθει σήμερα ο Αρειανός ούτε φυσικά να περιορίσουν το χαμόγελο που έχει στα χείλη του. Μια ομάδα και ένας κόσμος της εμβέλειας του ΆΡΗ είναι αδιανόητο να καταβάλλονται από το αίσθημα της θλίψης αναλογιζόμενοι όλα όσα έχουν περάσει μαζί, μιας και κανείς δε μπορεί να λησμονήσει τα διθυραμβικά σχόλια που έχουν γραφτεί κατά καιρούς από ανθρώπους του αθλητισμού για το σωματείο.

Σε περιόδους εορτασμού ένας οργανισμός πάντα είναι φρόνιμο και σωστό να ασκεί την αυτοκριτική του, μιας και τα λάθη ξεκινούν πάντα από τον εαυτό μας και μετέπειτα εμπλέκονται σε αυτά εξωγενείς παράγοντες. Κάτι ανάλογο πρέπει να κάνει και όλο το φάσμα του Συλλόγου, καθότι είναι γνωστό σε όλους πώς τίποτα δεν χτίζεται και γκρεμίζεται σε ένα βράδυ, αλλά πάντα συντελούν μια σειρά από πράγματα κατά τη διαδικασία των οποίων διαμορφώνεται μια κατάσταση. Τίποτα από όσα γράφτηκαν παραπάνω δεν συνιστά ρομαντική σκέψη, άλλωστε ο ρομαντισμός έχει θέση στον αθλητισμό και στον κύκλο της ζωής εν γένει μέχρι ένα συγκεκριμένο και σαφές σημείο. Αυτό που πρέπει όμως να εξηγηθεί είναι πώς για να συνεχίσει να υπάρχει ο Άρης και να γίνει θεσμός στα αθλητικά πράγματα της χώρας πρέπει να μπει ένα τέλος στον αναθεματισμό και την ανακύκλωση σαθρών καταστάσεων.

Οι ευχές όλων όσων αγαπούν την ομάδα είναι δεδομένες, τα 101 χρόνια που αυτή συμπληρώνει αποτελούν σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα και είναι χρήσιμο άπαντες να αντιληφθούν ποιον Σύλλογο υπηρετούν.

Προτεινόμενα Άρθρα