Δύο δισ. ευρώ και… τέλος λέει το Reuters – Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

από AllAboutARIS

Πάντως το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Περί τα 2 δισ. ευρώ έχουν απομείνει στα ταμεία του δημοσίου τομέα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους για την πληρωμή μισθών και συντάξεων στο τέλος Απριλίου, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

«Αυτά είναι το τελευταία μετρητά που έχει το ελληνικό κράτος», είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το δημνοσίευμα, η Ελλάδα θα πρέπει να συγκεντρώσει όλα τα εναπομείντα αποθέματα του δημοσίου τομέα – στο σύνολο δύο δισεκατομμύρια ευρώ – ώστε να κατορθώσει να πληρώσει συντάξεις και μισθούς το τέλος του μήνα. Κατά το Reuters, ενδεχόμενο «μπλοκάρισμα» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία με τους πιστωτές, θα άφηνε την Ελλάδα χωρίς χρήματα για να πληρώσει την δόση του 1 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, που πρέπει να αποπληρωθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. «Η ανάγκη της χώρας για ρευστότητα δείχνει πόσο έχουν στενέψει τα περιθώρια για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που παλεύει να αποδείξει στους σκεπτικιστές εταίρους να παρατείνουν την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα», επισημαίνεται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με τις προηγούμενες προειδοποιήσεις που έρχονται από την Ελλάδα και αφορούν «άδεια ταμεία», αν και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι πλησιάζει η κρίσιμη στιγμή. «Για μήνες, η ελληνική κυβέρνηση δανείζεται από διάφορους τομείς της κρατικής διοίκησης για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Τώρα ωστόσο, φθάνει στο τέλος αυτού», γράφει.

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το συγκεκριμένο δημοσίευμα. «Σημερινά δημοσιεύματα ειδησεογραφικών  πρακτορείων που αναφέρονται στα  ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου θεωρούνται  ανυπόστατα και διαψεύδονται με κατηγορηματικό τρόπο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα Άρθρα