«Φέσωσε» το υπ. Δικαιοσύνης με 190.000 ευρώ

από AllAboutARIS

Η Γαλλίδα Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ερωμένη για ένα φεγγάρι -σύμφωνα με τις κακές γλώσσες- του Νικολά Σαρκοζί, μπαίνει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης αφού φέρεται να δαπάνησε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 190 χιλιάδων ευρώ σε καλλυντικά, επώνυμα ρούχα και λουκούλεια γεύματα

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, όταν το δημόσιο χρήμα δεν δικαιολογείται πρέπει να επιστραφεί από τον πολιτικό που το ξόδεψε. Όμως, η Ντατί, ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της γαλλικής Δεξιάς, σφυρίζει αδιάφορα και δίνει τη δική της απάντηση: «Είμαι θύμα “σεξιστικής επίθεσης”».

Δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «Le Point» αποκάλυψε ότι η Γαλλίδα πολιτικός φέρεται να δαπάνησε το ποσό των 190 χιλιάδων ευρώ κατά την περίοδο 2007-2010 σε διάφορα πολυτελή είδη. Από τα 190.000 ευρώ, τα 9.000 τα έδωσε στον οίκο Hermes για να αγοράσει τα αγαπημένα της φουλάρια τα οποία στολίζουν το λαιμό της σε κάθε χειμερινή της εμφάνιση.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές αποδείξεις για ρούχα διάσημων οίκων, πανάκριβα ποτά και λουκούλεια γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια αλλά και φαρμακευτικά προϊόντα. Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό, για όλα αυτά τα έξοδα επιβαρύνθηκε το ταμείο του υπουργείου που διηύθυνε εκείνη τη χρονική περίοδο, δηλαδή το υπουργείο Δικαιοσύνης. Άμεση ήταν η απάντηση της Ντατί μετά το διόλου κολακευτικό για την ίδια δημοσίευμα του «Le Point».

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης ποτέ δεν πλήρωσε προσωπικά μου έξοδα και ποτέ δεν αγόρασε οποιοδήποτε ρούχο. Δεν ζούσα στο υπουργείο και τα έξοδα τα πλήρωνα μόνη μου. Είμαι θύμα σεξιστικής επίθεσης».

Τα άσχημα μαντάτα, όμως, δεν σταματούν εκεί για την πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας.

H Ντατί κατηγορείται ότι έχει πληρώσει με δημόσιο χρήμα και μία εταιρεία δημοσκοπήσεων, την Ciacometti Peron, διευθυντής της οποίας είναι πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X