Παλικαρίσιο μετάλλιο οι Έφηβοι

από AllAboutARIS

Η Εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων κρέμασε στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο κερδίζοντας την Κροατία στον μικρό τελικό με 11-10.

Η Εθνική μας είχε τον έλεγχο του αγώνα καθ’ όλη την διάρκεια και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στους Κροάτες να κάνουν το παιχνίδι τους.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου που πέτυχε τρία τέρματα. Ενώ και ο Μαντής, όποτε χρειάστηκε έδωσε ώθηση στην Εθνική μας με τις αποκρούσεις του.

Η Εθνική μας ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι και με τα σουτ από την περιφέρεια κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι από την αρχή. Οι διεθνείς μας κατάφεραν σε πολλές περιπτώσεις να εκμεταλλευτούν το αργό κολύμπι των Κροατών και σε καταστάσεις παίκτη παραπάνω να είναι αποτελεσματικοί.

Κάπως έτσι ήρθε το 5-3 της πρώτης περιόδου με τον Δημήτρη Κραβαρίτη να «πονοκεφαλιάζει» από τις δύο αποβολές του Γρηγόρη Γιαννόπουλου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο αυτό που κυριάρχησε ήταν οι άμυνες και οι δυνατές μονομαχίες. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς το αντίπαλο τέρμα πολλές φορές με αποτέλεσμα ένα επιμέρους 1-1 που διατήρησε την Εθνική μας στο +2 (6-4).

Αντίθετη εικόνα στο τρίτο οκτάλεπτο με τις δύο ομάδες να προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα. Οι δύο ομάδες με τα πολλά περιφερειακά σουτ κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες. Οι Κροάτες όμως κατάφεραν να βρουν λύσεις και από τον φουνταριστό γεγονός που τους επέτρεψε να ισοφαρίσουν σε 9-9 με το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Με ένα γκολ του Γιαννόπουλου από την περιφέρεια ξεκίνησε το τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο για την Εθνική μας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλι από την περιφέρεια κατάφερε να κάνει το 11-9 και να πάρει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Οι Κροάτες μείωσαν στον παίκτη παραπάνω λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με την Εθνική μας να παίζει με τον χρόνο. Έξι δεύτερα πριν το τέλος με τους Κροάτες στην επίθεση δεν άλλαξε κάτι και η Εθνική πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 1-1, 5-3, 1-2
Κροατία: Ντάσιτς 1, Σάφτιτς 1, Πέκοβιτς 1, Μπούτιτς 2, Κρέκοβιτς 3, Μέρσεπ 1, Πάπαριτς 1
Ελλάδα: Παπαναστασίου 3, Αλεξίου 1, Γαρδίκας 1, Παπασηφάκης 2, Σκουμπάκης 1, Γιαννόπουλος 2, Δελαγραμμάτικας 1.

Προτεινόμενα Άρθρα