"Εξόφθαλμος εκβιασμός από τους εταίρους υπό απειλή για χρεοκοπία"

από AllAboutARIS

Μιλώντας στις επιτροπές που εξετάζουν το δεύτερο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως αυτό που απομένει είναι να εκδώσει μια «σφραγίδα της Βουλής» και να τη στείλει στους εταίρους.

Μιλώντας στις επιτροπές που εξετάζουν το δεύτερο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως αυτό που απομένει είναι να εκδώσει μια «σφραγίδα της Βουλής» και να τη στείλει στους εταίρους, ώστε να «επικυρώνουν τα φιρμάνια τους» και αποκάλυψε πως έχει στείλει επιστολές στους ευρωπαίους ομολόγους της αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Μιλώντας στις επιτροπές που εξετάζουν το δεύτερο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού» σε βάρος της χώρας, «υπό την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας» από «τις κυβερνήσεις ξένων κρατών».

Η Πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε καταστρατήγηση της κοινοβουλευτικής εξουσίας, λέγοντας πως αυτό που απομένει είναι να εκδώσει μια «σφραγίδα της Βουλής» και να τη στείλει στους εταίρους, ώστε να «επικυρώνουν τα φιρμάνια τους».

Αναφερόμενη στις αλλαγές που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, έκανε λόγο για μεγάλη παρέμβαση των εταίρων στα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών και τη Δικαιοσύνη, λέγοντας μάλιστα πως κατ’ αυτόν τον τρόπο «επιχειρείται η ολοκλήρωση της εκτροπής» σε βάρος του ελληνικού κράτους.

«Δεν είναι συμφωνία ο εκβιασμός. Δεν είναι η επιδίωξη υποταγής μιας χώρας στις επιταγές άλλων κυβερνήσεων και άλλων χωρών», προσέθεσε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε τέλος ότι έχει στείλει επιστολή τους ομολόγους της στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώντας «να πάρουν θέση απέναντι σε αυτή την εκτροπή», αλλά και επιστολές στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, με τις οποίες τους ζητά να ενημερώσουν τους ομολόγους τους για τις συνθήκες εισαγωγής του πολυνομοσχεδίου.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X