Παραιτηθείτε, μήπως και…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ενα πράγμα πρέπει να γίνει πλέον, για να διατηρηθούν ζωντανές οι λιγοστές ελπίδες του ΑΡΗ

Η σκανδαλώδης απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, αποτελεί την τελευταία προειδοποίηση… αποχώρησης για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη

Η διαφαινόμενη αρνητική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για το θέμα του ΑΡΗ, δείχνει για μία ακόμη φορά προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην μέση ενός πολέμου στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επέλεξε για μία ακόμη φορά, την πλευρά του χαμένου.

 Ο ΑΡΗΣ είχε όλα τα δίκια με το μέρος του. Τον ΚΑΠ, την προκήρυξη, τους νόμους, την γνωμοδότηση, ακόμα και του ανθρώπου που συνέταξε τον αθλητικό νόμο, κ. Μαλάτο, αλλά πάλι έχασε. Είναι ξεκάθαρο ότι πληρώνει πράγματα και καταστάσεις που δεν έχουν να κάνουν με τον ίδιο τον σύλλογο, αλλά τις προσωπικές αντιπαραθέσεις που έχουν προκύψει για υποθέσεις άλλων ομάδων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΠΟ με την απόφαση αυτή, δείχνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι όσο υπάρχει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης στον ΑΡΗ, η ομάδα δεν πρόκειται να βρει το δίκιο της. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν και είναι εμφανέστατο ότι αν υπάρχει μία ελπίδα να δικαιωθεί ο ΑΡΗΣ στο διαιτητικό, είναι να μην υπάρχει στην ομάδα Καλαϊτζίδης.

Οσο τραγικό και αν είναι αυτό για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα. Η μόνη ελπίδα δικαίωσης του ΑΡΗ, είναι να πάει την Τρίτη με άλλη διοίκηση και άλλο νομικό επιτελείο. Επίσης ο ίδιος ο Καλαϊτζίδης πρέπει να αντιληφθεί, ότι μετά την επισημοποίηση της απόφασης, πλέον έχει αποτύχει παταγωδώς και στο διοικητικό σκέλος, μετά το αγωνιστικό και δεν πρέπει να επιτρέψει να σβήσουν και οι τελευταίες ελπίδες του συλλόγου.

Κανένας δεν ήθελε να πιστεύει ότι θα μπορούσε να προκύψει μία τόσο σκανδαλώδης απόφαση. Αυτή τη φορά όμως, μπορούμε να διακρίνουμε ότι ο ΑΡΗΣ την πληρώνει, όχι γιατί έκανε κάτι ο ίδιος, αλλά γιατί ο άνθρωπος-κλειδί στην ομάδα το τελευταίο εξάμηνο, ενεπλάκη σε μία διαμάχη των ανθρώπων που ελέγχουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αυτούς που θέλουν να το ελέγξουν. Δυστυχώς δικαιώνονται όσοι εδώ και καιρό, ανέφεραν ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα δικαιωθεί, γιατί διάλεξε να συμμαχήσει με όσους αμφισβητούν την παντοκρατορία συγκεκριμένων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως πριν από κάποια χρόνια, στην υπόθεση Κουρομπίλια, ο ΑΡΗΣ επέλεξε για νομικό του τον κ. Κούγια, που ήταν στα μαχαίρια με το… καθεστώς, έτσι και τώρα η απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων, του έδειξε με τον πλέον πικρό τρόπο, ότι πάλι διάλεξε λάθος πλευρά.

Κάποιος φυσικά θα μπορούσε να πει, ότι όλα αυτά προκαλούν εμετό. Είναι ξεκάθαρο ότι οι συμμαχίες και οι αλλαγές στρατοπέδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι καθημερινό φαινόμενο. Το ότι ο ΑΡΗΣ είναι πάντα στους χαμένους, πρέπει να σταματήσει. Στο διαιτητικό, θα πρέπει να υπάρχει άλλη διοίκηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, γιατί με την συγκεκριμένη, το πιο πιθανό είναι το δικαστήριο να δηλώσει αναρμόδιο και να οριστικοποιηθεί η παραμονή της ομάδας στην Γ΄Εθνική.

Το AllAboutARIS ξεκαθαρίζει ότι όλο το δίκιο είναι με την πλευρά του ΑΡΗ. Είναι όμως επίσης ξεκάθαρο ότι στην Ελλάδα –και αυτό το είχαμε επισημάνει πάρα πολλές φορές- και με την ΕΠΟ, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι αποδίδεται δικαιοσύνη. Ως Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα διοικεί την νέα σεζόν, αλλά η ομάδα να αγωνιστεί στην Φούτμπολ Λιγκ, όπως δικαιούται βάσει των νόμων. Είμαστε πεπεισμένοι πλέον 100% ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με το υπάρχον διοικητικό καθεστώς και παίρνουμε ξεκάθαρα θέση πριν χαθεί και η τελευταία ελπίδα.