Η Ασφάλεια «έχει» τους δράστες της επίθεσης στον Ασπρούλια!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του προπηλακισμού και του τραυματισμού του αρχισυντάκτη του SDNA, Θανάση Ασπρούλια, από οπαδούς του Ολυμπιακού το απόγευμα της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του προπηλακισμού και του τραυματισμού του αρχισυντάκτη του SDNA, Θανάση Ασπρούλια, από οπαδούς του Ολυμπιακού το απόγευμα της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ήδη οι πέντε δράστες βρίσκονται «στα χέρια» της Ασφάλειας. Αναλυτικά…

Μετά την κατάθεση της μήνυσης κατ΄ αγνώστων, με την οποία ζητείται η ποινική δίωξη των δραστών του επεισοδίου, οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν άμεσα στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της αναίτιας επίθεσης στον Θανάση Ασπρούλια μπροστά στα μάτια ανθρώπων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην αίθουσα αναχωρήσεων του «Ελ. Βενιζέλος». Ο Ασπρούλιας επέστρεφε από τη Γαλλία μετά το τέλος των επαγγελματικών του υποχρεώσεων στο Ευρωμπάσκετ, ενώ η αποστολή του Ολυμπιακού αναχωρούσε για την Ξάνθη, με πτήση τσάρτερ, στην οποία επέβαιναν και αρκετοί οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι ταξίδευαν για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι Skoda – Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης 22/9.

Mετά το επεισόδιο και τη μήνυση, η Ασφάλεια από το ίδιο κιόλας βράδυ εξέτασε τις κάμερες του αεροδρομίου, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις καταγγελίες, κίνηση προς κίνηση. Από το υλικό που εξετάστηκε προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία, τα οποία αν δεν αξιοποιηθούν και τώρα από τις αρχές …δεν θα αξιοποιηθούν ποτέ!

Η Ασφάλεια πήρε στα χέρια της άμεσα τη λίστα επιβατών της πτήσης τσάρτερ που είχε ναυλώσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία φυσικά υπήρχαν και τα ονόματα των πρωταγωνιστών του επεισοδίου σε βάρος του Ασπρούλια. Έτσι, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα πρόσωπά τους φαίνονταν καθαρά στις κάμερες, ήταν σχετικά εύκολο να τους «εντοπίσει».

Στη συνέχεια, γνωρίζοντας πλέον ποιοι είναι οι πέντε δράστες του προπηλακισμού και του τραυματισμού του αρχισυντάκτη του SDNA, η Αστυνομία τους περίμενε στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή της πτήσης του Ολυμπιακού, δεδομένου ότι στις πτήσεις τσάρτερ, όσοι …φεύγουν τόσοι επιστρέφουν! Ωστόσο, εκτός από τους φύλακες γνώση για τις εξελίξεις φαίνεται πως είχαν και… οι δράστες! Αποτέλεσμα;

Το αεροπλάνο γύρισε, όπως διαπιστώθηκε από την Ασφάλεια, με πέντε επιβάτες λιγότερους!

Εδώ πλέον εξετάζεται από πλευράς Αστυνομίας και ο ρόλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς έχει προκαλέσει απορίες πώς βρέθηκαν στη λίστα επιβατών οι πέντε δράστες αλλά όχι και στην επιστροφή.

Βέβαια, η καθυστέρηση αυτή δεν αλλάζει κάτι στα ήδη διαμορφωμένα δεδομένα, καθώς ήδη οι Αρχές γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου και τους αναζητούν, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί και δικογραφία σε βάρος τους.

Μένει να δούμε πλέον αν οι νόμοι θα εφαρμοστούν, με την κατάσταση να έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και τις απειλές κατά ανθρωπίνων ζωών να έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο της Πολιτείας.

Προτεινόμενα Άρθρα