Πρίφτης: "Στηριχθήκαμε στην άμυνα μας" (vids)

από AllAboutARIS

Στους συνεργάτες του αφιέρωσε την νίκη ο Δημήτρης Πρίφτης, για την δουλειά που έκαναν όταν απουσίαζε με την Εθνική ομάδα, ενώ τόνισε ότι πρέπει άπαντες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ταπεινοί γιατό ο δρόμος είναι μακρύς.

Αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε: “Νιώθω και θέλα να αφιερώσω την νίκη της ομάδας στους ασίσταντ, στους συνεργάτες προπονητές, για την δουλειά που έκαναν στο διάστημα της απουσίας μου. ΝΙώθω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο αυτή η δουλειά που έγινε στο σημερινό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια, δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε πολύ καλά αλλά θα σταθώ στην σχέση που είχαν οι ασίστ με τα λάθη μας, είναι 18 με 7, κάτι πολύ σημαντικό. Αν και δεν παίξαμε καλά, υπάρχουν ορισμένα δεδομένα τα οποία δείχνουν γιατί κέρδισε η ομάδα. Είχαμε ισορροπία στα τρίποντα, με 5/15, είχαμε κακό… δίποντο και μετά το πρώτο δεκάλεπτο παίξαμε αμυντικά κάτω από τους 15 πόντους τον αντίπαλο. Γι’ αυτό τον λόγο και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο με την αλλαγή του στεφανιού, είναι δεδομένο ότι δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο, είναι δεδομένο ότι ψυχολογικά δημιουργεί ένα μειονέκτημα στο μυαλό των παικτών, ειδικά όταν είσαι στο γήπεδο σου” και πρόσθεσε: “Στηριχθήκαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην άμυνα μας και μπορέσαμε και μείναμε σε απόσταση αναπνοής, σε σχέση με το σκορ. Συνεχίζουμε στον θεσμό του Κυπέλλου και τώρα θα συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και στις ευρωπαικές υποχρεώσεις που ξεκινάνε. σύντομα”.

Για τον Τζέρελ ΜακΝίλ τόνισε: “Επιθετικά δεν είχε την συγκομιδή που συνηθίζει αλλά βοήθησε αρκετά… πίσω στην άμυνα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Έχοντας αυτή την βάση μπορεί να έχει και μία κακή μέρα μπροστά του. Τον πιστεύω τον παικτη, ξέρω ότι έχει ένα πνεύμα νικητή και νομίζω ότι με το συγκεκριμένο καλάθι, δικαίωσε αυτή την άποψη. Το ίδιος πρέπει να πω όταν η ομάδα χάσει και ένα παιχνίδι. για να είμαι δίκαιος. Πρέπει να είμαι επίσης το ίδιο υποστηρικτός και με οποιαδήποτε άλλο παίκτη της ομάδας μας, για να μπορέσει να χτίσει εμπιστοσύνη, να μπορέσει να αποδώσει την επόμενη φορά που θα του δοθεί ανάλογη ευκαιρία.

Σε ερώτηση για την απόδοση του Οκάρο Ουάιτ είπε: “Κάθε Λίγκα είναι διαφορετική, κάθε ομάδα όπως και η δική μας, έχει 2-3 έμπειρους παίκτες που ξέρουν τον τρόπο να παίξουν. Έχει αρκετά πράγματα να διδαχθεί από αυτή την Λίγκα ο Οκάρο (σ.σ.Ουάιτ) και σιγά σιγά θα βελτιώνεται. Κια πέρυσι είχαμε το ίδιο οπρόβλημα με τον Νέιμικ και στο τέλος προσαρμόστηκε μια χαρά στα δεδομένα της Λίγκας. Γενικά έχουμε μία νεανική ομάδα στους ξένους, ειδικά στους ψηλούς και χρειάζεται λίγος χρόνος για να εγκλιματιστούν, να καταλάβουν πως λειτουργεί η ελληνική Λίγκα” ενώ σε ερώτηση για το γεγονός ότι τον χρησιμοποίησε στο δεύτερο δεκάλεπτο ενώ είχε τρία φάουλ, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με το τέταρτο, ο Δημήτρης Πρίφτης είπε: “Ήταν δικό μου λάθος, νόμιζα ότι είχε δύο”

Για τον Σίμτσακ και τον Χάγκινς είπε: “Ο Σίμτσακ δεν είναι αθλητής, αλλά είναι έμπειρος. Δεν έχει τα προσόντα του Χάγκινς, ξέρει τον τρόπο. Νομίζω ότι ο Χάγκινς ήταν μια συνέχεια της δουλειάς που έκανε ο Σίμτσακ και σε μία συνολική προσπάθεια που έκανε η ομάδα και έτσι θα είναι πάντα. Κάποιος θα διακρίνεται, κάποιος δεν θα είναι στα αναμενόμενα. Σημαντικό είναι ότι η ομάδα διατηρεί την συνοχή της και ποροσπαθεί να είναι ανταγωνιστική ακόμα και στην κακή της μέρα, μέσα από την αμυντική της διάθεση και προσπάθεια.

Για την κουβέντα που είχε με τον Νίκο Λάσκαρη, πριν ο μεγαλομέτοχος βρεθεί στα αποδητύρια με τους παίκτες είπε: “Οι συνομιλίες μας είναι στο ίδιο μήκος κύματος, ψύχραιμες και ταπεινές. Αναμφίβολα εφόσον η ομάδα κέρδισε, το γήπεδο ήταν γεμάτο, είχε πολύ καλή συμπεριφορά ο κόσμος, είναι εύλογο να είναι ικανοποιιημένος, όπως είμαστε όλοι μας. Ο δρόμος είναι πάρα πολύ μακρύς, τεράστιος θα έλεγα, θα έχουμε πολλά βράδια που θα έχουμε ανάμικτα συναισθήματα. Γενικά πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να κινούμαστε με μία μέση συναισθηματική οδό. Ούτε μεγάλοι ενθουσιασμένοι, ούτε πολλά λόγια, ούτε μεγάλες απογοητεύσεις. Εμπιστοσύνη και αγάπη σε ότι κάνουμε”.

Προτεινόμενα Άρθρα