"Η πτήση που σε κάνει να νιώθεις περήφανος" (vids)

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Σμηναγός, ο οποίος εκτέλεσε τους εντυπωσιακούς ελιγμούς στην επίδειξη στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου, είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "ΖΕΥΣ".

Ως μια ξεχωριστή εμπειρία που «σε κάνει να νιώθεις περήφανος» χαρακτήρισε την πτήση πάνω από τη Θεσσαλονίκη ο Σμηναγός, Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ”έσκισε” τον ουρανό της συμπρωτεύουσας και συγκίνησε όλη την Ελλάδα.

“Αυτό ήταν κάτι διαφορετικό” δήλωσε σήμερα στο Star, μια ημέρα μετά την επιδείξη που έκανε με το αεροσκάφος της ομάδας Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας. Όσο για το μήνυμά του «ενωμένοι, δυνατοί και περήφανοι θα συνεχίσουμε. Χρόνια πολλά Ελλάδα» που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και τόνισε πως ήταν προϊόν συνεργασίας όλων των μελών της ομάδας «γιατί εκπροσωπούμε όλη την Πολεμική Αεροπορία και τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Όταν μίλησε για τις πτήσεις στους αιθέρες έκανε λόγο «για μια δουλειά όπως όλες οι άλλες που για να την κάνεις σωστά πρέπει να είσαι επαγγελματίας» αν και παραδέχθηκε ότι «υπάρχει μια αγωνία και ανησυχία για κάθε πτήση αλλά μαθαίνουμε και εμείς και οι οικογένειες μας να ζούμε με αυτό. Εμείς συνεχίζουμε την εκπαίδευση που κάνουμε καθημερινά».

Ο Σμηναγός, ο οποίος εκτέλεσε τους εντυπωσιακούς ελιγμούς στην επίδειξη στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου, είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “ΖΕΥΣ”.

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1998. Το 2004, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ ενώ το 2007 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2008 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1500 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1100 είναι σε αεροσκάφη F-16.
 
 
 
 
 

Προτεινόμενα Άρθρα