"Δείξαμε ψυχισμό"

από AllAboutARIS

Ο προπονητής του ΑΡΗ στάθηκε στον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σκέψη ενίσχυσης του ρόστερ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης στην συνέντευξη Τύπου:

Για τον αγώνα: “Συγχαρητήρια στους παίκτες και για το αποτέλεσμα και για την προσπάθεια. Τα πράγματα είναι απλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν είχαμε γρήγορα πόδια λόγω κούρασης. Χρειάστηκε ψυχισμός για να βρούμε τις δυνάμεις στο τέταρτο δεκάλεπτο και φυσικά έπαιξε ρόλο και το σπρώξιμο που μας δίνει η έδρα μας σε κάθε αγώνα. Το γεγονός ότι δεν είχαμε καλή αμυντική λειτουργία στο τρίτο δεκάλεπτο μας στέρησε ουσιαστικά τους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο που αποτελούν σημαντικό κομμάτι του τρόπου παιχνιδιού μας. Αυτός ο συνδυασμός είναι η αιτία της κατάρρευσής μας στο τρίτο δεκάλεπτο. Από κει και πέρα, υπάρχουν εκτός από την κούραση και αρκετοί μικροτραυματισμοί ορισμένων παικτών και φυσικά ο τραυματισμός του ΜακΝίλ που οπωσδήποτε έκαναν το έργο μας πιο δύσκολο. Ουσιαστικά καλούμαστε να παίξουμε σε δύο μέρες τον επόμενο αγώνα, χωρίς χρόνο για προετοιμασία. Αύριο θα κάνουμε μία προπόνηση χωρίς μπάλα και μία απλή προπόνηση την Παρασκευή ώστε να παίξουμε το Σάββατο. Περίμενα έναν δύσκολο αγώνα σήμερα γιατί η Στεάουα είναι καλή ομάδα με ισορροπία στις γραμμές της. Ο Τζέραλντ Λι που έπαιξε για πρώτη φορά σήμερα είναι ένας καλός παίκτης, τον ξέρω προσωπικά από τις εθνικές ομάδες. Διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι, έχει πολύ καλές κινήσεις στο λόου ποστ. Ήταν πολύ αποτελεσματικός σήμερα και μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Γενικώς η Στεάουα και όλες οι ομάδες στον όμιλό μας είναι πολύ καλές”.

Για τον τραυματισμό του ΜακΝίλ: “Έτσι όπως τον είδα να πέφτει και από τους μορφασμούς του θεώρησα αρχικά ότι είναι κάτι σοβαρό. Είναι πολύ σκληρός παίκτης κι όταν τον είδα να κάνει έτσι, σκέφτηκα ότι μόνο κάτι σοβαρό μπορεί να έχει. Η κατάστασή του τώρα φαίνεται λιγότερο σοβαρό και υπάρχει αισιοδοξία. Θα κάνει κάποιες εξετάσεις σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί και θα δούμε τι επιπτώσεις θα έχει αυτός ο τραυματισμός του”.

Για το κατά πόσο επηρέασε η κούραση στην απόδοση του ΑΡΗ: “Τα λάθη μας σήμερα δεν ήταν πολλά αλλά σίγουρα η κούραση οφείλεται για αρκετά εξ αυτών. Για το συγκεκριμένο λάθος που έχετε εστιάσει, δεν είναι λάθος του Γουότερς, αλλά του Κοέν. Πιστεύω ότι τα δύο σουτ του Κοέν και του Μούρτου στο τέλος είναι πολύ σημαντικά. Ειδικά, του Σπύρου είναι πολύ σημαντικό γιατί έρχεται μετά από προηγούμενο άστοχο σουτ και ο λόγος που ευστόχησε είναι η προπόνηση που κάνει καθημερινά. Όχι τόσο γιατί ευστόχησε, αλλά για το γεγονός ότι είχε την αυτοπεποίθηση να το πάρει”.

Για την αισιοδοξία που υπάρχει στον κόσμο ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί να φτάσει μακριά στο Eurocup: “Προσωπικά μένω μακριά απ’ όλα αυτά. Ξέρω ποια είναι η κατάσταση στην ομάδα, ξέρω τι να περιμένω και είμαι ψύχραιμος. Οτιδήποτε είναι σε θεωρητική βάση, είναι επικίνδυνο. Είμαστε ακόμα νωρίς μέσα στη σεζόν, ακόμα δεν έχουμε παίξει με όλες τις ομάδες του ομίλου, οπότε είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Τα βασικά χαρακτηριστικά για την επιτυχία είναι η δουλειά και η υπομονή. Ειδικά το δεύτερο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία. Οτιδήποτε βιαστικό δεν είναι ασφαλές και είναι επικίνδυνο. Η ομάδα κάνει προσπάθεια, έχει ψυχισμό και ανταγωνιστικότητα. Αυτό βλέπει ο κόσμος και αγκαλιάζει την ομάδα”.

Για το αν η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια γεννά την ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ: “Δεν σκέφτομαι κάποια κίνηση ενίσχυσης. Θα πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση. Αναμφίβολα θα έχει κόστος η κούραση αλλά το όποιο κόστος θα είναι σίγουρα μικρότερο από τη διατάραξη των ισορροπιών που θα προκαλέσει κάποια προσθήκη στο ρόστερ”.

Για το αν μπορεί να σκέφτεται με αισιοδοξία τη συνέχεια του ΑΡΗ στο Eurocup: “Η ομάδα έχει αποδόσει καλά σε συγκεκριμένα διαστήματα των αγώνων, αλλά όχι σε όλη τη διάρκειά τους. Έχουμε αρκετές καλές στιγμές που μας κάνουν αισιόδοξους για τη συνέχεια. Έχουμε δείξει ταυτόχρονα και χαρακτήρα τόσο σήμερα, όσο και στο Καζάν αλλά και στην Τραπεζούντα. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά είναι πολύ πρόωρο να βγάζουμε συμπεράσματα. Χρειαζόμαστε κι άλλες νίκες ακόμα για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Είναι πολύ νωρίς ακόμα”.

Προτεινόμενα Άρθρα