Σεισμός 6,1 Ρίχτερ.

από AllAboutARIS

Ισχυρός σεισμός το πρωί της Τρίτης στη Δυτική Ελλάδα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Λευκάδας

Επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή στα δυτικά της Λευκάδας, με ένταση 6,1 ρίχτερ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κλήσεις πολιτών του νησιού στην πυροσβεστική που ζητούν βοήθεια. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.10 το πρωί με μαρτυρίες να αναφέρουν πως έγινε αισθητός σε μεγάλο κομμάτι της Δυτικής Ελλάδας και φυσικά των Ιονίων νήσων.

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι η σεισμική δόνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των «αναμενόμενων» σεισμών που δίνει η περιοχή και πως δεν θεωρείται τόσο ισχυρός, ώστε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Αντίθετα ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κώστας Παπαζάχος δηλώνει πως ίσως τελικά το μέγεθος του σεισμού ξεπεράσει τα 6 Ρίχτερ.

Μία 60χρονη, στην Πόντη Βασιλικής, είναι το πρώτο θύμα του σεισμού 6,1 ρίχτερ στη Λευκάδα. Η γυναίκα έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.
Πριν από λίγο την πληροφορία για ένα ακόμα θύμα από τον ισχυρό σεισμό στη Λευκάδα επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτος. Πρόκειται για μια γυναίκα στο χωριό Αθάνι.

Επίσης, σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας. Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι της Βασιλικής, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, το μισό λιμάνι έχει βυθιστεί. Επίσης, ο δρόμος προς Εγκρεμνούς κυριολεκτικά έχει εξαφανιστεί από τεράστια κατολίσθηση.

Σε άλλο σημείο του νησιού έπεσε μια κολώνα της ΔΕΗ πάνω σε μια γυναίκα και την τραυμάτισε. Επίσης υπάρχει πτώση βράχων σε ορεινό σημείο του νησιού.

Σχολεία και δημόσια κτήρια άντεξαν, όπως και το νοσοκομείο της πόλης που είναι ένα κτήριο το οποίο έχει υποστεί φθορές στο παρελθόν. Για προληπτικούς λόγους ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό βγήκαν από το κτήριο, ωστόσο δεν φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα.

Προτεινόμενα Άρθρα