"Κλειδί η άμυνα μας" (vids)

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ θέλει την νίκη στην Ποντγκόριτσα για να τελειώνει την υπόθεση πρόκριση, με τον Τζέρελ ΜακΝίλ να τονίζει ότι το βασικό είναι η απόδοση τους στην άμυνα, σε συνδυασμό με τον περιορισμό του Ομάρ Κουκ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΡΕΛΗΣ

Ο Αμερικανός γκαρντ των “κιτρίνων” υποστηρίζει ότι το βασικό για να έρθει η νίκη είναι η καλή άμυνα του ΑΡΗ: ” Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος μας παίζει για την επιβίωση του, θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Ένα από τα “κλειδιά” για εμάς είναι να η άμυνα. Θέλουμε να περιορίσουμε τον Ομάρ Κουκ. Είναι πολύ καλός πλέι μέικερ, είναι πολύ καλός στο να μοιράσει το παιχνίδι και δίνει στους συμπαίκτες του εύκολα καλάθια.
Θεωρώ πως είμαστε ικανοί να τον ελέγξουμε λίγο καλύτερα και να τον αποτρέψουμε στο να βάλει στο παιχνίδι και τους συμπαίκτες του. Αν το κάνουμε αυτό θα είναι μια καλή αρχή αμυντικά. Πρέπει να παίξουμε καλά στην άμυνα, να μείνουμε κοντά στο σκορ και να “κλέψουμε” την νίκη” ενώ πρόσθεσε: “Σίγουρα πρέπει να παίξουμε καλύτερα, ειδικά από την στιγμή που αγωνιζόμαστε εκτός έδρας θα είναι πολύ πιο δύσκολο να κερδίσουμε το παιχνίδι αν κάνουμε τόσα λάθη”.

Αναφορικά με το πόσο σημαντικό θα είναι το περιφερειακό σουτ, όπου ο ΑΡΗΣ υστερεί σε σχέση με την Μπουντούτσνοστ είπε: “Είχαμε σκαμπανεβάσματα στα περιφερειακά ποσοστά μας αλλά είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου αλλά και για τους συμπαίκτες μου… Έχουμε παίκτες που μπορούν να σουτάρουν από την περιφέρεια. Θα υπάρξουν αγώνες που βάζεις κάμποσα ή χάνεις περισσότερα, συνήθως έχουμε ισορροπία. Το πιο σημαντικό είναι τί θα κάνουμε περισσότερο αμυντικά. Αν παίξουμε καλά στην άμυνα, θα βάλουμε τα σουτ που θα μας κρατήσουν στο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε”.

Προτεινόμενα Άρθρα