Καλό βαθμό από τη ΦΙΦΑ

από AllAboutARIS

Σε συνέντευξή του, ο Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, ανέφερε πως η χώρα του επιβραβεύθηκε από τη FIFA μέσα στο έτος που μας αποχαιρετά για την πορεία των εργασιών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, οι οποίες προηγούνται του αρχικού προγραμματισμού.

Ο Μούτκο, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, δήλωσε: “Η FIFA αξιολογεί το έργο των οργανωτικών επιτροπών σε ένα σύστημα δέκα βαθμών. Εμείς πήραμε 12 το 2015 με τους επιπλέον βαθμούς να αφορούν στο γεγονός ότι βισκόμαστε μπροστά από τον υπολογισμό μας”.

Ο ίδιος, ο οποίος αποτελεί επίσης τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της Ρωσίας, μίλησε με λεπτομέρεια για τις ετοιμασίες: “Έχουμε ολοκληρώσει τα έργα που αφορούν σε ασφάλεια, επικοινωνίες και μεταφοές. Το 2013 η ρωσική κυβέρνηση υιοθέτησε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιελάμβανε 300 νέα έργα υποδομών. Όλα τους είναι αυτη τη στιγμή σε διαδικασία κατασκευής και χρηματοδοτούνται από τα ομοσπονδιακά ταμεία. Σε γενικές γραμμές όλα πηγαίνουν ρολόι και όλα βρίσκονται υπό έλεγχο”.

Όσον αφορά το μπάτζετ το οποίο αγγίζει τα 57 εκατομμύρια δολάρια: “Περίπου δύο εκατομμύρια δόθηκαν από τη FIFA. Τα υπόλοιπα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δωρεές από τους συνεργάτες μας”.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να μη γίνει λόγος για τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, καθώς αρκετές τουρκικές καταστκευαστικές εταιρείες εμπλέκονται σε πρότζεκτ του Μουντιάλ του 2018. Ο Μούτκο τόνισε σχετικά: “Υπάρχουν καθυστερήσεις στην κατασκευή ορισμένων ξενοδοχείων σε μερικές περιοχές, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών αποτελούν επενδυτικά  σχέδια. Όπως και να ‘χει ένα πρότζεκτ τέτοιου μεγέθους δε γίνεται να μην έχει προβλήματα, πόσο μάλλον στην προκειμένη, καθώς είναι απολύτως διαχειρίσιμα”.

Να θυμίσουμε πως η Ρωσία κέρδισε τη διοργάνωση στις 4 Δεκέμβρη του 2010, απέναντι σε υποψηφιότητες όπως η Αγγλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Το Μουντιάλ του 2018 θα διοργανωθεί σε 11 ρωσικές πόλεις στο διάστημα 14 Ιουνίου μέχρι 15 Ιουλίου. Οι πόλεις αυτές είναι οι Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν, Σότσι, Σαμάρα, Νίζνι Νόβγκοροντ, Καλίνιγκραντ, Ροστόφ, Αικατερίνμπουργκ, Βόλγκογκραντ και Σαράνσκ.

Προτεινόμενα Άρθρα