"Δεν αισθανθήκαμε ποτέ ότι θα χάσουμε τον αγώνα"

από AllAboutARIS

Ο Αμερικανός δήλωσε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του παρέμειναν ήρεμοι παρά την εις βάρος τους διαφορά και δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους ότι υπάρχει περίπτωση να χάσουν τη νίκη.

Ο αγώνας δεν πήγε σύμφωνα με τα όσα είχαν σχεδιάσει από πριν στο στρατόπεδο των “κιτρίνων” με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 11 πόντους υπέρ της ΑΕΚ. Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου μάλιστα, ο ΑΡΗΣ ήταν πίσω στο σκορ με 10 όμως παρά τις αντιξοότητες κατάφερε και έκανε την ανατροπή. Επίτευγμα που μόνο εύκολο δεν ήταν και ως εκ τούτου θα πρέπει να κάνει περήφανους τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη για την προσπάθειά τους. Ποιο όμως ήταν το σχόλιο του ΜακΝίλ για όλα αυτά;

«Εννοείται ότι αισθανόμαστε περήφανοι. Ήταν μία δύσκολη νύχτα, ήταν δύσκολο για όλους να βρουν ρυθμό στις πρώτες τρεις περιόδους. Εμείς απλά συνεχίσαμε να μαχόμαστε. Το υπέροχο με την ομάδα μας είναι ότι παραμένουμε αισιόδοξοι, δεν αισθανθήκαμε ποτέ ότι θα χάσουμε τον αγώνα και μπήκαμε με αυτή τη σκέψη στο μυαλό στην τέταρτη περίοδο. Είχα πει στους συμπαίκτες μου ότι υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα, ας μπούμε στο παρκέ και ξεκινώντας από την άμυνα θα καταφέρουμε να βάλουμε κάποια σουτ και θα βρούμε ρυθμό επιθετικά. Ο Τζέικ (σ.σ. Κοεν) έκανε απίστευτη δουλειά σήμερα (σ.σ. χθες), έβαλε κάποια μεγάλα σουτ. Ο Μάικ (σ.σ. Πελεκάνος) αγωνίστηκε πάρα πολύ σκληρά και ήταν απλά απίστευτος. Πρέπει να τους αποδώσουμε τα εύσημα. Όπως προείπα, αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας που έχουμε. Όταν κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να βοηθήσουν και δεν μπορούν να παραμείνουν στο παρκέ (σ.σ. γέλια γιατί αναφερόταν στον εαυτό του και τα φάουλ που τον καθήλωσαν στον πάγκο), κάποιος άλλος ανεβάζει την απόδοσή του και τον καλύπτει. Είμαι πάρα πολύ περήφανος και ενθουσιασμένος για τη νίκη» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Μία εβδομάδα πριν, στον αγώνα με την Καβάλα είχε δηλώσει ότι η διαιτησία ήταν λίγο… περίεργη. Απαντώντας αν το ίδιο αισθάνθηκε και χθες, ο Αμερικανός τόνισε: «Ναι, αισθάνομαι ακριβώς το ίδιο με τότε. Δεν είμαι σίγουρος για το τι συνέβη ή για το τι θα έπρεπε να κάνουμε για να μην έχουμε πρόβλημα με τα φάουλ. Μιλώντας για μένα προσωπικά, προσπάθησα να παίξω καθαρά χωρίς να χρησιμοποιώ τα χέρια μου στην άμυνα αλλά προφανώς τα σφυρίγματα δεν ήταν υπέρ μας. Ελπίζω να έχω περισσότερη τύχη στους επόμενους αγώνες γιατί στα τελευταία παιχνίδια έχω κάτσει στον πάγκο αρκετό χρόνο για όλη τη σεζόν (σ.σ. γέλια). Τώρα θα ξεκουραστούμε και πάλι, θα προετοιμαστούμε και θα κοιτάξουμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Πλεόν, ο ΑΡΗΣ προσπέρασε την ΑΕΚ στη βαθμολογία και χρίστηκε φαβορί για την κατάληψη της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αυτή την άποψη συμμερίζεται και ο γκαρντ του ΑΡΗ ο οποίος σημείωσε πως «πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό. Αλλά από την άλλη όπως έχω δηλώσει και παλιότερα, ακόμα και πριν από αυτόν τον αγώνα όλα τα παιχνίδια που έρχονται είναι μεγάλα. Αντιμετωπίζουμε ομάδες που έχουν κίνητρο  Η Κηφισιά βρίσκεται σε θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, η Πάτρα το ίδιο κι επίσης θα αγωνιστούμε στις έδρες τους, άρα θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να προσεγγίζουμε τους αγώνες με τον ίδιο τρόπο όπως και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλύτερες εμφανίσεις από τη χθεσινή. Έμεινε στους 6 πόντους με 2/8 σουτ εντός παιδιάς σε μόλις 24:28 λεπτά συμμετοχής λόγω των φάουλ που χρεώθηκε. Ταυτόχρονα όμως μοίρασε 5 ασίστ. Ο Τζερέλ ΜακΝίλ σχολίασε σχετικά με την απόδοσή του: «Το μπάσκετ είναι ένα υπέροχο παιχνίδι γιατί πάντα υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος να συνεισφέρεις. Το σύνηθες για μένα είναι να σκοράρω αλλά ταυτόχρονα είμαι περήφανος γιατί μοιράζω την μπάλα στους συμπαίκτες μου. Απόψε (σ.σ. χθες) αυτό ήταν το σημαντικότερο για μένα. Δεν μπόρεσα να βρω ρυθμό γιατί δεν έμεινα και πολύ ώρα στο παρκέ. Στην αρχή του αγώνα δεν πήρα και αρκετά σουτ, δεν αγωνίστηκα πολύ άρα δεν είχα την ευκαιρία να επιτεθώ προς το καλάθι αλλά στο τέλος ήξερα ότι θα πρέπει να κάνουν κάτι για να με σταματήσουν. Σκόπευα να είμαι πιο επιθετικός και επειδή έκαναν καλή δουλειά για να με σταματήσουν βάζοντας πολλούς παίκτες μέσα στη ρακέτα τους και δίνοντας βοήθεια στο μαρκάρισμά μου, το επόμενο πράγμα που είχα στο μυαλό μου ήταν να βρω τον ελεύθερο παίκτη, να ψάχνω συνεχώς για τη σωστή πάσα. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι οι συμπαίκτες μου έβαλαν τα σουτ. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία είχαν σήμερα (σ.σ. χθες) ο Τζέικ (σ.σ. Κοεν) και ο Μάικ (σ.σ. Πελεκάνος), οι δυο τους έπαιξαν απίστευτα. Εξίσου καλός ήταν και ο Βασίλης (σ.σ. Σίμτσακ). Γενικότερα πρόκειται για μία εξαιρετική ομαδική νίκη».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη βοήθεια που προσέφερε ο κόσμος του ΑΡΗ στο να έρθει αυτή η σημαντική νίκη με την αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο. Συγκεκριμένα, ο Τζερέλ ΜακΝίλ υπογράμμισε πως «πάντα είναι πολύ σημαντικό το γεμάτο γήπεδο. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι οι φίλαθλοί μας θα είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για αυτόν τον αγώνα. Ξέρουμε ότι κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο και στις κερκίδες υπάρχει τόσος κόσμος, θα είναι μία καλή βραδιά. Μία ώρα πριν τον αγώνα και το γήπεδο ήταν ήδη μισογεμάτο, ο κόσμος είχε πάρει θέση για να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Ήταν μία “ηλεκτρική” ατμόσφαιρα, μία απίστευτη ατμόσφαιρα σήμερα (σ.σ. χθες) στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι μας βοηθούν σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είμαστε τόσο επιτυχημένοι στην έδρα μας».

Προτεινόμενα Άρθρα