ΗΠΑ: Γερουσιαστές ζητούν την επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν

από AllAboutARIS

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ εκπνέουν το 2016 και το αίτημα για επέκταση είναι κοινό, τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους.

Την επέκταση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν και μετά το τέλος του 2016 ζητούν με αίτημά τους γερουσιαστές στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως επιχειρήματα τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε η Τεχεράνη πριν από λίγους μήνες και την έκθεση του State Department, βάσει της οποίας το Ιράν αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματοδότη και υποστηρικτή της διεθνούς τρομοκρατίας.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ εκπνέουν το 2016 και το αίτημα για επέκταση είναι κοινό, τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους. Ωστόσο, σημειώνονται αρκετές ενστάσεις, ενώ σύμφωνα με τον κορυφαίο γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Μπεν Κάρντιν, «υπάρχουν διαφορετικές οπτικές από πολλούς εκλέκτορες».

Ο Κάρντιν ζήτησε να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο, μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο, που θα δίνει τη δυνατότητα της επιβολής κυρώσεων προς το Ιράν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Μόλις τον περασμένο μήνα, δύο γερουσιαστές των Δημοκρατικών είχαν δηλώσει πως επιβάλλεται να επεκταθούν οι κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης, έως ότου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να εγγυηθεί ότι το πρόγραμμα πυρηνικών του Ιράν αφορά ειρηνικούς και μόνο λόγους.

Προτεινόμενα Άρθρα