«Όχι» Τουρκοκυπρίων στο «καπέλωμα» από την Τουρκία

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

«Αρνούμαστε την συμφωνία για δημιουργία του γραφείου συντονισμού μεταξύ Τουρκίας και "Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου"» τονίζεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Xιλιάδες Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν χθες, Παρασκευή, στην κατεχόμενη Λευκωσία εκφράζοντας την έντονη αντίθεση τους στη δημιουργία και λειτουργία Γραφείου Συντονισμού μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους για θέματα νεολαίας και αθλητισμού.

Η πορεία της πλατφόρμας Reddedioruz με σύνθημα «Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας» ξεκίνησε από τον εμπορικό δρόμο Ντερέμπογιου και κατέληξε έξω από τη λεγόμενη «βουλή» που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και τις ελεύθερες περιοχές της Λευκωσίας. «Αρνούμαστε την συμφωνία για δημιουργία του γραφείου συντονισμού μεταξύ Τουρκίας και “Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου”» τονίζεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Χθες με ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας» του ψευδοκράτους, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αποφάσισε την αποπομπή της «νομοθεσίας» στο «ανώτατο δικαστήριο» το οποίο και θα αποφασίσει κατά πόσο συγκεκριμένες πρόνοιες του συνάδουν με το λεγόμενο «σύνταγμα». Εάν το σώμα κρίνει τις πρόνοιες «αντισυνταγματικές», τότε η «κυβέρνηση» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) και Δημοκρατικού Κόμματος (DP) θα πρέπει να τις τροποποιήσει και το νέο «νομοσχέδιο» να εγκριθεί εκ νέου από τη «βουλή» αλλά και την τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Προτεινόμενα Άρθρα