Η Ελλάδα συμπαραστέκεται στο γαλλικό λαό

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μεσίστιες κυματίζουν την Παρασκευή και οι σημαίες των ευρωπαϊκών κρατών μπροστά από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Την απόφαση η ελληνική σημαία να κυματίζει μεσίστια επί τριήμερο από αύριο Σάββατο έως και τις 18-7-2916), σε όλα τα Δημόσια Κτίρια της χώρας έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ως ένδειξη πένθους και συμπαράστασης προς τον Γαλλικό λαό, για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια.

Μεσίστιες κυματίζουν την Παρασκευή και οι σημαίες των ευρωπαϊκών κρατών μπροστά από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αριθμούς επικοινωνίας για όσους χρειάζονται πληροφορίες για Έλληνες που βρίσκονται στη Νίκαια της Γαλλίας ενεργοποίησε νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών. Οι τηλεφωνικοί αριθμοί της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων είναι +30 2103681730 και +30 2103681259. Υπάρχει επίσης και ειδική διεύθυνση e-mail, στο mdk@mfa.gr

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από το ΥΠΕΞ δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους 84 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης.

Τα συλλυπητήριά του για την επίθεση εξέφρασε στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο πλευρό των Γάλλων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την τραγική τρομοκρατική επίθεση.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Γαλλικού λαού. Η σκέψη μας είναι στη Νίκαια, στους συγγενείς των θυμάτων, στους δεκάδες τραυματίες που δίνουν τη μάχη για τη ζωή» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ο πολιτισμένος κόσμος δεν έχει άλλο δρόμο δεν έχουμε από το να πολεμήσεις, χωρίς έλεος και χωρίς αστερίσκους, τους φανατικούς υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε μήνυμά του στο Facebook για την επίθεση.

Προτεινόμενα Άρθρα