"Παίκτης που ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο"

από AllAboutARIS

Μιλώντας στην εκπομπή «AllAboutARIS ON AIR», ο Μάριος Ολύμπιος ανέλυσε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Κάμινγκς, τον χαρακτήρα του και αποκάλυψε ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του παίκτη να απορρίψει υψηλότερες προτάσεις από άλλες ομάδες για χάρη του ΑΡΗ.

Αναλυτικά, τα όσα ανέφερε ο Μάριος Ολύμπιος στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”:

Για τα χαρακτηριστικά του Κάμινγκς: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός χαρακτήρας, είναι συνειδητοποιημένος για το που έρχεται. Είχε τρεις προτάσεις από την Ευρώπη που οικονομικά ήταν μεγαλύτερες από αυτή του ΑΡΗ, αλλά τις απέρριψε κι αυτό δείχνει ότι ήθελε να έρθει σε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό ότι ο ΑΡΗΣ αποτέλεσε την επιλογή του παίκτη μεταξύ μεγαλύτερων οικονομικά προτάσεων. Πρόκειται για έναν συνειδητοποιημένο άνθρωπο, απόλυτα επαγγελματίας. Ξέρει τις δυνατότητές του και που μπορεί να φτάσει».

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Αμερικανού: «Είναι ένας παίκτης πολύ εκρηκτικός που θέλει με την παρουσία του να κάνει την ομάδα και τους συμπαίκτες του καλύτερους».

Για τη σύντομη θητεία του πέρσι στην Ιταλία: «Πολλοί Αμερικανοί δεν γνωρίζουν την Ευρώπη, τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού και γενικότερα τι γίνεται εδώ. Υπάρχει στους Αμερικανούς παίκτες μία ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, τα μηνύματα που λαμβάνουν για τα όσα συμβαίνουν εδώ δεν είναι θετικά. Ο Κάμινγκς όμως έχει παίξει στην Ευρώπη, ξέρει τι συμβαίνει εδώ και έρχεται συνειδητοποιημένος».

Για την παρουσία του Κάμινγκς πέρσι στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA: «Είχε πολύ καλή παρουσία, βγήκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης και μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, έχει στόχο να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο NBA».

Για τις πληροφορίες που συνέλεξε ο νέος παίκτης του ΑΡΗ σχετικά με την ομάδα: «Τον σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξε ο κόουτς στις επαφές που είχε με τον παίκτη αλλά και η διοίκηση του ΑΡΗ που είχε ετοιμάσει μία παρουσίαση της ομάδας και της ιστορίας της ώστε να δώσει στον Κάμινγκς να καταλάβει κάποια πράγματα σχετικά με τον ΑΡΗ».

Για την έκπληξη που θα αισθανθεί ο Αμερικανός όταν θα αντικρίσει το γεμάτο Παλέ: «Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που έχουν οι ομάδες στην Ελλάδα και ειδικά ο ΑΡΗΣ. Είναι κάτι που παίζει ρόλο και η δυναμική του κόσμου του ΑΡΗ συνετέλεσε στο να επιλέξει ο Κάμινγκς να έρθει στην Ελλάδα».

Για τους λόγους που δεν παρέμεινε ο Τζαμέλ Χάγκινς στον ΑΡΗ: «Υπήρχε πρόθεση και από τις δύο πλευρές να συνεχιστεί η συνεργασία αλλά κάποιες λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο και τελικά δεν επήλθε συμφωνία».

Προτεινόμενα Άρθρα