Πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια οι τηλεθεατές των Ολυμπιακών Αγώνων

από AllAboutARIS

Ο μισός και πλέον πληθυσμός της γης έχει παρακολουθήσει, έστω και για λόγο, Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τίμο Λούμε, επικεφαλής της τηλεοπτικής επιχείρησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC Television) εκτιμά πώς μέχρι το τέλος των Αγώνων του Ρίο, πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν παρακολουθήσει, μέσω οποιασδήποτε μετάδοσης, τη διοργάνωση.

«Το αποτύπωμα της προσβασιμότητας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Απλώς ο κόσμος “καταναλώνει” τους Αγώνες με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε ο Λούμε.

Ήδη το NBC έχει μεταδώσει μέσω Internet (streaming video) πάνω από 2 δισ. λεπτά αγωνιστικής δράσης, αριθμός μεγαλύτερος από το σύνολο των πέντε προηγούμενων διοργανώσεων! Επίσης τα νούμερα τηλεθέασης στις ΗΠΑ και γενικά στην αμερικανική ήπειρο κρίνονται άκρως ικανοποιητικά, κάτι που οφείλεται στις «βολικές» ώρες μετάδοσης. Μάλιστα η Globo TV που έχει τα δικαιώματα στη διοργανώτρια χώρα, παρουσίασε τα μεγαλύτερα νούμερά της μετά το (επίσης «εγχώριο») μουντιάλ του 2014.

Το νέο εγχείρημα της ΔΟΕ είναι το επίσημο τηλεοπτικό της δίκτυο, που στοίχισε 450.000.000 δολάρια και για πρώτη φορά την Κυριακή, στην τελετή λήξης του Ρίο. Από εκεί και πέρα, «αποστολή» του Olympics Channel είναι να κρατά τον κόσμο σε επαφή με τους Αγώνες στα δύο χρόνια που μεσολαβούν ανάμεσα σε Χειμερινούς και Θερινούς.

 
 

Προτεινόμενα Άρθρα