Οι θεσμοί ακύρωσαν τη συμμετοχή τους σε επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών αποφάσισαν να δείξουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο 18ο ετήσιο συνέδριο Capital Link στο πλαίσιο του Invest In Greece Forum, ένα σημαντικότατο επενδυτικό συνέδριο, που πραγματοποιείται στη Ν. Υόρκη, όμως δεν ήταν η μοναδική απουσία.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός τόνιζε ότι «Η Ελλάδα ξαναγεννιέται. Επιλέξτε να είστε μέρος αυτής της αναγέννησης. Δεν έχετε παρά να επωφεληθείτε από αυτήν την επιλογή» και «τώρα, όλοι οι επίσημοι θεσμοί προσδοκούν πλέον ότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί με υψηλούς ρυθμούς 2,7% το 2017 και 3,1% το 2018. Σε αναγνώριση των προσπαθειών μας, το πρόσφατο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αποφάσισε την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους σύμφωνα πάντα με τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου και αναμένεται να έχει πρόσβαση στις αγορές εντός του 2017», οι Θεσμοί δεν βρίσκονταν στο συνέδριο, καθώς είχαν φροντίσει να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους!

Σε ένα συνέδριο όπου συμμετέχουν 1.300 άτομα, τόσο η Ντέλια Βελκουλέσκου, όσο και οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών (ΕΚΤ, ESM, Κομισιόν) αποφάσισαν να δείξουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

Στη συνέχεια επιχειρήθηκε να γίνει τηλεφωνική συνομιλία μαζί τους αλλά ήταν προβληματική και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα μήνυμα των δανειστών λόγω των αγεφύρωτων διαφορών που υπάρχουν για το ελληνικό πρόγραμμα.

Προτεινόμενα Άρθρα