Ανάρμοστο φινάλε

από AllAboutARIS

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΑΡΗ τερματίστηκε στο «Αστρομπάλ» και η τελευταία εικόνα που παρουσίασε η ομάδα ήταν κάκιστη.

Οι «κίτρινοι» είχαν μπροστά τους έναν τελικό, ένα «do or die» παιχνίδι, που έπρεπε να το κερδίσουν για να πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Basketball Champions League. Με μοναδική εξαίρεση τα οκτώ πρώτα λεπτά του αγώνα, η ομάδα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, επιτρέποντας στην Βιλερμπάν να μπει σε θέση ισχύος από νωρίς.

Ο ΑΡΗΣ δεν είχε λύσεις όταν η Βιλερμπάν έβγαλε στο παρκέ την σκληράδα που την διακρίνει σαν ομάδα, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει και τους 28 πόντους.  Χωρίς συγκέντρωση, μαχητικότητα, αυτοπεποίθηση και ενέργεια στο παιχνίδι τους, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης, αποχαιρετώντας με άσχημο τρόπο την φετινή διοργάνωση. 

Καταστροφικό για τους «κίτρινους» ήταν το δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου χάθηκε ο έλεγχος και η Βιλερμπάν κατάφερε να σκοράρει εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, «χτίζοντας» διαφορά ασφαλείας. Συνολικά, η γαλλική ομάδα σημείωσε 20 πόντους στον αιφνιδιασμό και άλλους 25 από λάθη αντιπάλου. Οι μισοί και παραπάνω πόντοι της δηλαδή, προήλθαν από την λάθος διαχείριση του ΑΡΗ, ο οποίος σε πέντε περιπτώσεις έχασε τα ελεύθερα λέι-απ, χαρίζοντας παράλληλα και πολλές κατοχές κάνοντας διαδοχικά αβίαστα λάθη. 

Από εδώ και στο εξής πλέον, η ομάδα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της και ν’ αλλάξει προ το καλύτερο την αγωνιστική της εικόνα.

Προτεινόμενα Άρθρα