Σχέδια για κατασκευή βόμβας στο σπίτι του υπόπτου για την έκρηξη στο πούλμαν της Ντόρτμουντ

από AllAboutARIS

Ενοχοποιητικά στοιχεία βρήκαν οι γερμανικές αρχές στο σπίτι του υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ πριν από έναν μήνα.

Στοιχεία που ενοχοποιούν τον βασικό ύποπτο για τη βομβιστική επίθεση κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ πριν από έναν μήνα βρήκαν σε νέα έρευνα οι γερμανικές αρχές.

Σύμφωνα με την Welt, η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι του 28χρονου Ρωσογερμανού σχέδια για την κατασκευή βόμβας, τα οποία δεν είχαν εντοπιστεί στην πρώτη έρευνα. Το ενδιαφέρον των αρχών προσέλκυσε η λέξη «θάμνος» στα ρωσικά, με δεδομένο ότι η βόμβα που εξερράγη κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ στις 11 Απριλίου πριν από ματς Champions League με την Μονακό, είχε τοποθετηθεί πίσω από θάμνους κοντά στο ξενοδοχείο της ομάδας. Μάλιστα βρέθηκαν και έγγραφα για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα της Μπορούσια.

Ο 28χρονος άνδρας, που θεωρείται πως έδρασε μόνος του και χωρίς συνεργούς, κρατείται αλλά αρνείται την συμμετοχή του στην επίθεση, δηλώνοντας ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν στο Ντόρτμουντ για διακοπές, ωστόσο πλέον τα στοιχεία είναι επαρκή για να καταδικαστεί.

Υπενθυμίζεται πως αν και αρχικά υπήρχαν υποψίες για συσχετισμούς της επίθεσης με τρομοκρατικό χτύπημα, ο εν λόγω άνδρας είχε αποκλειστικό κίνητρο το οικονομικό κέρδος μέσω της πτώσης της χρηματιστηριακής αξίας της Ντόρτμουντ μετά το συμβάν, που απέφερε τον τραυματισμό του Μαρκ Μπάρτρα.

Προτεινόμενα Άρθρα