Ferrari: “Ορατή απειλή” για Mercedes και RBR

από AllAboutARIS

Ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Λιούις Χάμιλτον διαβλέπουν ότι η Ferrari μπορεί σύντομα να απειλήσει τις δύο κορυφαίες ομάδες της Formula 1.

Πέραν του ότι η Scuderia είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα σε σχέση με το 2020, η δυναμική της φετινής SF21 φάνηκε κυρίως στο τελευταίο GP, της Βαρκελώνης, όπου ο Σαρλ Λεκλέρ μείωσε στο μισό (0,7 δευτ.) την περσινή του υστέρηση από την πολ ποζίσιον και παρατάχθηκε στην 4η θέση της εκκίνησης

Στη Βαρκελώνη η ομάδα του Μαρανέλο έφερε μεγάλες και σημαντικές αναβαθμίσεις του μονοθεσίου: ανασχεδίασε σε μεγάλο βαθμό τους πλευρικούς αεραγωγούς και τον αγωγό πάνω από το κράνος του οδηγού, καθώς και το πίσω μέρος του δαπέδου και την πίσω ανάρτηση.

Έτσι, σε ένα άκρως “αεροδυναμικό” σιρκουί, που δηλαδή βραβεύει περισσότερη την αεροδυναμική απόδοση αντί της ισχύος του κινητήρα, όπως είναι η πίστα της Καταλονίας, η Scuderia επιβεβαίωσε με τα πιο ατράνταχτα επιχειρήματα τη φετινή της πρόοδο.

Ο Λεκλέρ, που πέτυχε την τελευταία μέχρι σήμερα νίκη της Ferrari στο Ιταλικό GP το 2019 και φέτος έχει τρεις 4ες θέσεις σε τέσσερις αγώνες, είπε ότι σκοπός της ομάδας είναι σύντομα να μάχεται με αξιώσεις με τις Mercedes και RBR για μια θέση στο βάθρο.

“Όλη η δουλειά που έχει γίνει στο Μαρανέλο, όπως και η δική μας στην πίστα, αποδίδει. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και θέλουμε να μαχόμαστε για μια θέση στο βάθρο πολύ σύντομα. Αλλά πιστεύω ότι ο τρόπος που δουλεύουμε είναι ο σωστός, και θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο”, τόνισε ο Μονεγάσκος.

Και, μιλώντας για την πρόοδο της Ferrari σε σχέση με πέρσι, κατέληξε: “Πιστεύω ότι ήταν σπουδαία η παραδοχή της ομάδας ότι είχαμε κάνει ένα βήμα πίσω το 2022. Έπειτα από αυτό δουλεύαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, όπως και φέτος, βλέπουμε ότι η ομάδα έχει κάνει σπουδαία δουλειά κάνοντας βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Πέραν του Λεκλέρ, πάντως, την “ορατή απειλή” της Ferrari αρχίζει να διαισθάνεται και ο Λιούις Χάμιλτον, παρά τη σημαντική, ακόμα, διαφορά ταχύτητας της Mercedes W12 από τη Ferrari SF21.

“Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος που κάνει η McLaren και η Ferrari, ακόμα και η Alpine. Είναι φανταστικό να τους βλέπουμε τόσο δυνατούς, αλλά αυτό ασκεί πίεση και σε εμάς. Δεν είναι μόνο το δικό τους γκρουπ δυναμικότητας”, δήλωσε ο πρωταθλητής.

Πάντως, ο αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia Ματία Μπινότο είπε ότι η Ferrari θα χρειαστεί ακόμα χρόνο για να απειλήσει τις δύο κορυφαίες ομάδες της F1 – ειδικά με δεδομένο ότι σύντομα, όπως και οι άλλες ομάδες εξάλλου, θα πρέπει το Μαρανέλο να στρέψει την πλήρη του προσοχή στο εν λευκώ σχεδιασμένο μονοθέσιο ου 2022.

“Κάναμε πολλή πρόοδο και είναι ωραία να το διαπιστώνουμε. Η ομάδα έδειξε ότι είναι ικανή να ρυθμίζει τις αδυναμίες”, είπε ο Ιταλός. “Θα χρειαστεί χρόνος να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι σπουδαία και πολύ ικανή. Δεν είναι η σωστή απάντηση να πω ότι [το αποτέλεσμα της Βαρκελώνης] ήταν πέραν από τις προσδοκίες μας, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος διότι είναι πολύ καλό αποτέλεσμα σε σχέση με το σημείο όπου βρισκόμασταν πέρσι”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X