«Φιλική» νίκη του Παναθηναϊκού, 3-1 την Βέστερλο

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 της Βέστερλο στο Ολυμπιακό στάδιο, στο πέμπτο φιλικό προετοιμασίας και την πρόβα τζενεράλε, πριν το πρώτο ματς με τη Ρέιντζερς, την προσεχή Τρίτη (22/07).

Ο Τσέριν στο 41’, ο Πελίστρι στο 55’ και ο Μπρέγκου στο 84’ χρίστηκαν σκόρερ για τους «πράσινους», που είχαν και δοκάρι σε κεφαλιά του Σφιντέρσκι στο 74ο λεπτό, ενώ είδαν τους Βέλγους να μειώνουν στο τέλος, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φάεσεν.

Ασφυκτική πίεση στο 90λεπτο, άμεση ανάκτηση κατοχής και καλές συνεργασίες στις μεταβάσεις, ειδικότερα στην επανάληψη της αναμέτρησης, είναι τα στοιχεία που κρατάει ο Ρουί Βιτόρια ενόψει Γλασκώβης.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας με το ξεκίνημα, την κυκλοφόρησε με υπομονή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, παρά την διάθεση του να φτιάξει παιχνίδι από πίσω.

Με την Βέστερλο να παίζει σε πολύ χαμηλά μέτρα και να τον δυσκολεύει αρκετά, παρότι οι «πράσινοι» ανακτούσαν εύκολα την μπάλα, όταν την έχαναν, με αποτέλεσμα να μην «φάνε» αντεπιθέσεις.

Πάντως, οι Βέλγοι απείλησαν πρώτοι στο 7’, με το επικίνδυνο σουτ του Γιόου και τον Ντραγκόφσκι να διώχνει με τα ακροδάχτυλα, ενώ από την εκτέλεση του κόρνερ ο Μπαϊράμ αστόχησε σε κεφαλιά, αμαρκάριστος.

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο στα επόμενα λεπτά και μέχρι να φτάσουμε στο 20’, όπου ο Παναθηναϊκός από την επιμονή και το κλέψιμο ψηλά του Μπακασέτα κατέγραψε την πρώτη του φάση, αλλά το σουτ του κόντραρε σε αντίπαλο και απομακρύνθηκε.

Με τους γηπεδούχους να πρεσάρουν αποτελεσματικά, να έχουν τον έλεγχο αλλά να αδυνατούν να βρουν την κάθετη που θα έβγαζε κάποιον παίκτη σε θέση βολής απέναντι στον Γιούνγκνταλ, παίρνοντας ξανά κακό βαθμό στο κομμάτι της δημιουργίας.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός πέτυχε πρώτος γκολ, στο 41ο λεπτό. Όταν μετά από συνεργασία με τον Πελίστρι ο Βαγιαννίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι αλλά ο επερχόμενος Τσέριν, με ψυχραιμία και ωραία προσποίηση, πλάσαρε εύστοχα, για το 1-0!

Έχοντας μάλιστα δύο λεπτά μετά και μια ακόμα καλή στιγμή, με το ευθύβολο σουτ του Κυριακόπουλου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή να σταματάει σε αντίπαλο, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το υπάρχον σκόρ…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (72′ Κώτσιρας), Πάλμερ-Μπράουν (58′ Ίνγκασον), Τουμπά (58′ Γέντβαϊ), Κυριακόπουλος (58′ Μλαντένοβιτς), Τσιριβέγια (58′ Σιώπης), Τσέριν (58′ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (58′ Μπρέγκου), Πελίστρι (58′ Τετέ), Ιωαννίδης (58′ Σφιντέρσκι), Τζούριτσιτς (72′ Μαντσίνι).

Βέστερλο (Τίμι Σίμονς): Γιούνγκνταλ, Λαπάζ, Μπος, Ρέινολντς, Ρόμενς, Μπαϊράμ, Μεμπούντε, Γιόου, Χασπολάτ, Κεϊμπούς, Φρίγκαν.

Πηγή: sport-fm.gr

Η Έλενα Παπαρίζου στη συναυλία της Diana Ross (vid)
Προηγούμενο άρθρο Η Έλενα Παπαρίζου στη συναυλία της Diana Ross (vid)
Επόμενο άρθρο Το παλιό παιχνίδι που αξίζει… χρυσάφι για όποιον το έχει
Το παλιό παιχνίδι που αξίζει… χρυσάφι για όποιον το έχει