Formula 1: Η Porsche οδεύει προς τη McLaren μετά το “ναυάγιο” με τη Red Bull Racing

από AllAboutARIS

Η Red Bull Racing, όπως άφησαν να εννοηθεί τα ανώτερα στελέχη της διοίκησής της, δεν επιθυμεί ούτε την ανασύσταση της εργοστασιακής της συνεργασίας με τη Honda, και δείχνει να καταλήγει στην απόφαση να γίνει η ίδια αμιγής κατασκευαστής (και) κινητήρων στο σπορ με το νεοσύστατό της εργοστάσιο της Red Bull Powertrains.

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο τριήμερο του Ολλανδικού GP ελήφθησαν οι αποφάσεις να σπάσει η συμφωνία μεταξύ της RBR και της Porsche, λόγω διαφωνίας των δύο πλευρών για το ποια θα είχε τον έλεγχο της ομάδας από το 2026 – έπειτα από τη φημολογούμενη εξαγορά του 50% της RBR από την Porsche. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, η Porsche ήθελε να έχει την εξουσία της λήψης αποφάσεων.

Μέσα στην όλη φημολογία αναφέρθηκε και το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Κρίστιαν Χόρνερ στη διοίκηση της ομάδας από έναν άνθρωπο της Porsche. Αλλά στο Ζάντβουρτ ο Χόρνερ δήλωσε πως μια συμφωνία των δύο πλευρών θα τελεσφορούσε μόνο “με τους όρους της Red Bull”. Και φαίνεται ότι οι όροι αυτοί δεν έγιναν δεκτοί από την Porsche. Ούτε φυσικά και οι όροι της Porsche από τη RBR.

Πηγή: Sport24.gr

Προτεινόμενα Άρθρα