La Liga: Καταγγελία εις βάρος της ισπανικής ΚΕΔ για… μαγειρέματα στο VAR!

από AllAboutARIS

Δεν έχουν τέλος οι… κόντρες στη La Liga, καθώς αυτή τη φορά καταγγέλεται ο πρόεδρος της ισπανικής ΚΕΔ, Λουίς Μεδίνα Κανταλέχο, αλλά και αρκετοί διαιτητές οι οποίοι εμπλέκονται και στην περίφημη «υπόθεση Νεγκρέιρα» που αφορά άμεσα την Μπαρτσελόνα.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή είχε εγκαταστήσει ένα… δωμάτο επιχειρήσεων, δίπλα σε αυτό του VAR και σύμφωνα με την καταγγελία, σε αυτό το «κρυφό» δωμάτιο δίνονταν οδηγίες σε VAR και AVAR για την εξέταση συγκεκριμένων φάσεων.

Σύμφωνα με τη «Mundo Deportivo», το «παράλληλο» δωμάτιο υπήρχε μόνο σε παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης, με στόχο να επιλέγονται συγκεκριμένες εικόνες και οι αποφάσεις που λαμβάνονταν να είναι εις βάρος των Μερένγκες. Πάντως, σύμφωνα με τους κανονισμούς η ύπαρξη του συγκεκριμένου μπουθ ήταν παράτυπη.

Τα άτομα μάλιστα που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο χώρο, φαίνεται πως είχαν συνομιλίες με ανθρώπους εκτός του χώρου και οι συγκεκριμένοι διάλογοι δεν είναι καταγεγραμμένοι, με αποτέλεσμα οι οδηγίες που δίνονταν σε VAR και AVAR να μην υπάρχουν ως αποδεικτικά στοιχεία.

Όπως όλα δείχνουν, θα ερευνηθεί αν οι διαιτητές του VAR επέλεγαν εκείνοι συγκεκριμένες εικόνες για να εξετάσουν και όχι όλες όσες είχαν στη διάθεσή τους. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε θα αποδειχθεί πως οι συγκεκριμένες αποφάσεις τους ήταν υπέρ ή κατά μιας ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα