Την Κυριακή συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού από οπαδούς του ΠΑΟΚ και με αφορμή την τραγική συγκυρία με τον τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία, ο Αριστείδης Καμπανός έστειλε το δικό του μήνυμα, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα».
«Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε αυτά τα άσχημα γεγονότα και με το εργοστάσιο στη Βιολάντα και με τους επτά φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Αγαπούσαν την ομάδα τους, ήθελαν να δουν τον αγώνα και έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Είναι άσχημο να χάνονται ζωές νέων με αυτόν τον τρόπο. Το μόνο, που μπορώ να κάνω είναι να δώσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, δύναμη, κουράγιο και να πούμε μία ευχή, που στο τέλος ίσως καταντήσει γραφική ‘όχι πλέον άλλα θύματα στον χώρο του αθλητισμού’», ανέφερε αρχικά ο Αριστείδης Καμπανός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παλεύει για την εξάλειψη της οπαδικής βίας.
«Ήθελα να βλέπω κασκόλ και των άλλων ομάδων στον χώρο μνήμης στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, κασκόλ του ΑΡΗ, του Ηρακλή και των υπόλοιπων για να αποτίσουν φόρο τιμής στους οπαδούς, που έχασαν τη ζωή τους. Να πω μπράβο σε αυτούς, που βλέπουν πιο μπροστά από τις παρωπίδες, που τους δημιουργούν οι ομάδες.
Η δομή Εις το Όνομα του Άλκη έχει απευθύνει κάλεσμα για αύριο το βράδυ για το μνημείο του Άλκη, όπου πολύς κόσμος θέλει να δώσει το «παρών» και ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή κάλεσε τους πολίτες να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του γιου του αλλά και στη μνήμη των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ.