Ο Λουκάκου επέστρεψε στα γκολ και… ανεβάζει στροφές εν όψει Μουντιάλ

Το Βέλγιο έφυγε με νίκη από τη Ριέκα, επικρατώντας 2-0 της Κροατίας σε ένα φιλικό που είχε ξεκάθαρο πρωταγωνιστή: Τον Ρομέλου Λουκάκου. Ο έμπειρος φορ, που ταλαιπωρήθηκε ολόκληρη τη σεζόν από τραυματισμούς και είχε μείνει μακριά από το γκολ από τα τέλη Φεβρουαρίου, μπήκε αλλαγή στο 73′ και στο φινάλε της αναμέτρησης υπέγραψε το τελικό σκορ με ένα άψογο τελείωμα.

Το πρώτο γκολ των «Κόκκινων Διαβόλων» είχε έρθει στο 38′, όταν ο Τίλεμανς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της κροατικής άμυνας και άνοιξε το σκορ. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, όμως το Βέλγιο έδειξε μεγαλύτερη σταθερότητα και καθαρό μυαλό στο δεύτερο μέρος.

Το τέρμα του Λουκάκου ήταν αυτό που περίμενε ο Ρούντι Γκαρσιά, ο οποίος ποντάρει πολλά στον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής του. Με το Μουντιάλ να πλησιάζει, ο Βέλγος φορ δείχνει να βρίσκει ρυθμό την κατάλληλη στιγμή.

Πριν μπουν στη μάχη της διοργάνωσης, οι δύο ομάδες έχουν ακόμη ένα τεστ: Η Κροατία αντιμετωπίζει τη Σλοβενία στις 7 Ιουνίου, ενώ το Βέλγιο κοντράρεται μία ημέρα νωρίτερα με την Τυνησία.

Γαλλία: Οδηγός νταλίκας κοιμήθηκε στο τιμόνι και τράκαρε με 23 αυτοκίνητα (vids)
Προηγούμενο άρθρο Γαλλία: Οδηγός νταλίκας κοιμήθηκε στο τιμόνι και τράκαρε με 23 αυτοκίνητα (vids)