Έχασαν θέση, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

από AllAboutARIS

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έχασαν από μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου Grand Slam της σεζόν.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είναι πλέον στο Νο.12 του κόσμου και απέχει 575 πόντους από τον Γκριγκόρ Ντμιτρόφ, που είναι στο Νο.10.

Κατά τα άλλα, ο Σάσα Ζβέρεφ ανέβηκε στο Νο.2, εκτοπίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που έπεσε στο Νο.4 της λίστας, ενώ ο θριαμβευτής της Νέας Υόρκης Γιάνικ Σίνερ εδραιώθηκε για τα καλά στο Νο.1.

Μεγάλη ήταν η άνοδος του φιναλίστ Τέιλορ Φριτζ, που σκαρφάλωσε στο Νο.7, όπως και των Φράνσις Τιάφοου (Νο.16, +4) και Τζακ Ντρέιπερ (No.20, +5). O 22χρονος Βρετανός, μάλιστα, σημείωσε και career high.

Στις γυναίκες, η Σάκκαρη, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο, έπεσε στο Νο.10 και στο τέλος του μήνα θα χάσει και τους 1.000 βαθμούς από την κατάκτηση του τίτλου στη Γουαδαλαχάρα την περσινή σεζόν.

Η νικήτρια του US Open Αρίνα Σαμπαλένκα απειλεί πλέον την Ίγκα Σβιόντεκ, η Τζέσικα Πεγκούλα επέστρεψε στο career high Νο.3 και η Έμα Ναβάρο σημείωσε ρεκόρ καριέρας με την άνοδό της στο Νο.8. Η Κόκο Γκοφ, τέλος, περσινή νικήτρια στη Νέα Υόρκη, είναι πλέον στο Νο.6 (-3).

Η Πάουλα Μπαδόσα, τέλος, μετά την εξαιρετική της πορεία στη Νέα Υόρκη είναι ξανά στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο.20).

 

Προτεινόμενα Άρθρα