Ανταγωνισμός από τα… παλιά στην F1, ονειρεύεται τίτλο ο Αλόνσο!

από AllAboutARIS

Έτοιμος να μπει στην μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο του 2022, δήλωσε πως είναι ο Fernando Alonso, εφόσον το μονοθέσιο της Alpine είναι αρκετά ανταγωνιστικό.

Ο Alonso ανέβηκε στο πρώτο του βάθρο σε αγώνα της Formula 1 μετά από επτά σεζόν στο Κατάρ, σπάζοντας το ρεκόρ για τα περισσότερα Grand Prix ανάμεσα σε δύο τερματισμούς στην πρώτη τριάδα της κατάταξης. Πιο συγκεκριμένα πέρασαν 146 αγώνες από το GP της Ουγγαρίας το 2014 μέχρι το GP του Κατάρ για να επιστρέψει ο Ισπανός στο βάθρο νικητών.

Και αυτό φαίνεται πως του άνοιξε την όρεξη, καθώς με δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα, ο Fernando Alonso δήλωσε ότι είναι σωματικά και πνευματικά έτοιμος για να παλέψει για τον παγκόσμιο τίτλο του 2022, απέναντι στους κορυφαίους οδηγούς του σπορ, υπό την προϋπόθεση πως η Alpine θα έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Αναλυτικότερα ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε:

«Είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει στα επόμενα χρόνια. Αλλά θα ήθελα να είμαι στη μάχη με τον Hamilton, τον Verstappen ή και όποιον άλλον έχει ένα καλό μονοθέσιο την επόμενη σεζόν.

«Οι καταστάσεις θα αλλάξουν του χρόνου, θα είναι μία επαναφορά στα βασικά για όλους. Είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο, σε αντίθεση με φέτος που είναι μία συνέχεια της τελευταίας σεζόν. Το 2022 όλοι ξεκινάμε με τα ίδια χαρτιά στα χέρια, οπότε θα πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι και ελπίζω πως θα έχουμε ένα πιο γρήγορο μονοθέσιο.

«Εάν βρεθούμε σε αυτήν την θέση, προσωπικά νιώθω πολύ δυνατός σωματικά και ψυχολογικά. Είμαι έτοιμος και νιώθω ότι είμαι σε θέση να τα καταφέρω. Ότι μπορώ να παλέψω για τον τίτλο του χρόνου και απλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει.»

Ο Fernando Alonso μετά τον αγώνα του Κατάρ βρίσκεται στην δέκατη θέση του πρωταθλήματος, μ3 77 βαθμούς, 17 περισσότερους από τον teammate του, Esteban Ocon, ενώ έχει τερματίσει 14 φορές στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

πηγή: totalracing.gr

Προτεινόμενα Άρθρα